A Nosferatu (2024) a derék/jóravaló ember/férfi horror filmje?
Én csalódtam egy kicsit. Nem értem, hogy ebben a formában miért volt szükség egy ennyire Drakula copy filmre. Oké, értem, hogy az eredeti német rendező anno nem tudta megszerezni a jogokat és ezért hozta létre a saját copy verzióját.
De ez sok tekintetben csak jelenetről-jelenetre a Drakula. Csak korábban játszódik, más a helyszín, a "Lucy" karakter most családanya, de semmit nem adnak hozzá a filmhez. Miért volt szükség rá, amikor ott a Drakula?
Ja meg a cigányok itt vámpírvadászok és nem a gróf csatlósai, mint a regényben vagy a filmben.
Én azt hittem valami "A vámpír árnyéka" kaliberű újra gondolás lesz.
Nekem ilyen formában nem passzolt a film.
De sok ember szereti, szóval lehet tetszeni fog. Én akkor ajánlom, ha még életedben nem olvastál vagy láttál semmit sem Drakuláról.
#1:
Gyakorlatilag Nosferatu/Orlok gróf/Drakula hasonlat a nőcsábász/nőfaló/szoknyavadász/szívtipró/lator férfiakra, a női főszereplő a nőkre, akik találkoztak ilyen férfival/férfiakkal, akik akár mennyire próbálnak, az életük végéig sem tudják túltenni magukat azon amit megtapasztaltak egy ilyen férfival, a férfi főszereplő pedig az olyan férfiakra, akik talán nem a legférfiasabbak, legvonzóbbak, de helyén van a szívük.
3
Ha ez így van, akkor a vámpír az alfahímek szimbóluma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!