Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Nosferatu (2024) a derék/jór...

Simon Petrikov kérdése:

A Nosferatu (2024) a derék/jóravaló ember/férfi horror filmje?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Ezt fejtsd ki kérlek.
tegnapelőtt 21:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Én csalódtam egy kicsit. Nem értem, hogy ebben a formában miért volt szükség egy ennyire Drakula copy filmre. Oké, értem, hogy az eredeti német rendező anno nem tudta megszerezni a jogokat és ezért hozta létre a saját copy verzióját.

De ez sok tekintetben csak jelenetről-jelenetre a Drakula. Csak korábban játszódik, más a helyszín, a "Lucy" karakter most családanya, de semmit nem adnak hozzá a filmhez. Miért volt szükség rá, amikor ott a Drakula?

Ja meg a cigányok itt vámpírvadászok és nem a gróf csatlósai, mint a regényben vagy a filmben.

Én azt hittem valami "A vámpír árnyéka" kaliberű újra gondolás lesz.

Nekem ilyen formában nem passzolt a film.

De sok ember szereti, szóval lehet tetszeni fog. Én akkor ajánlom, ha még életedben nem olvastál vagy láttál semmit sem Drakuláról.

tegnapelőtt 21:39
 3/8 A kérdező kommentje:

#1:

Gyakorlatilag Nosferatu/Orlok gróf/Drakula hasonlat a nőcsábász/nőfaló/szoknyavadász/szívtipró/lator férfiakra, a női főszereplő a nőkre, akik találkoztak ilyen férfival/férfiakkal, akik akár mennyire próbálnak, az életük végéig sem tudják túltenni magukat azon amit megtapasztaltak egy ilyen férfival, a férfi főszereplő pedig az olyan férfiakra, akik talán nem a legférfiasabbak, legvonzóbbak, de helyén van a szívük.

tegnapelőtt 21:52
 4/8 anonim ***** válasza:
#1 vagyok. Szerintem ez nem kifejezetten a férfiakról szól, én inkább pont a női tragédia ábrázolását láttam benne. A főszereplő hölgytől ebben a korvan el volt várva a tipikus jól nevelt lány, majd feleség és anya szerep. De már gyerekkorában magányosnak érezte magát, depressziós volt. A képességeit nem ismerték el, bolondnak tartották, a depresszióját továbbra is semmibe vették. A szexuális vágyak megélését bűnnek érezte a neveltetése miatt, mocskosnak érezte magát miatta. Jó párhuzamok voltak ebben a filmben, pl amíg betegnek tartották, fűzőt kötöttek rá, a végefele pedig látványosan letépte magáról. Mindennek ellenére elfogadta sorsát és feláldozta magát ezzel megmentve a várost. Tragédia. Nem az volt a baja, hogy nem tudta túltenni magát a "szívtipró férfin", hanem hogy nem élhetett szabadon, nem merte megélni vágyait a férjével, akit egyébként teljes mértékben szeretett, csak hát a szociális normák.
tegnapelőtt 23:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Plusz gondolat: az egyetlen férfi és ember, aki megértette őt, az a Van Helsing szerű professzor volt, aki mondta neki, hogy a régi időkben talán valami egyiptomi főpapnő is lehetett volna = tisztelettel bántak volna vele és nem kellett volna elnyomnia magát.
tegnapelőtt 23:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez is logikusnak hangzik egy (részben/valamennyire?) feminista megközelítésből, de nem tudom azt gondolni, hogy ne lenne jogos az ami nekem jött le a filmből, mert tesz egy olyan megjegyzést a filmben a nő, ami gyakorlatilag arról szól, hogy a férje sosem elégítette ki őt szexuálisan annyira, mint Orlok.
tegnapelőtt 23:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Az nekem inkább az öngyűlölete által fűtött beszédnek tűnt, nem tudta elfogadni, hogy valaki tényleg feltétel nélkül szereti és elfogadja, mert ő saját magát tisztátalannak látja.
tegnap 09:30
 8/8 anonim ***** válasza:

3

Ha ez így van, akkor a vámpír az alfahímek szimbóluma.

tegnap 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!