Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Obi Wan Kenobi holland származ...

Obi Wan Kenobi holland származású?

Figyelt kérdés
Vezeték neve a Wan Kenobi az nagyon ordít, hogy holland, mert voltak olyan hollandok mint Van Nistelrooy, Van Basten, Van Dijk, és a karakter is szőke fehérbőrű. Szerintem az egész sorozat Hollandokat idalizálta George Lucas mert Darth Vader a Vader is apát jelent hollandul. Ti mit gondoltok?

tegnapelőtt 14:59
 1/4 anonim válasza:
100%

Szerintem nem. Szimplán kellett egy jól hangzó név egy fiktív karakternek pl. lehetett volna a neve Lee x. Chang és akkor következtethetnénk hogy kínai származású, de lehet hogy a rendezők vagy készítők között volt holland származású vagy holland és megpróbálta belecsempészni, sok ilyen van, nem tudom. Találtam ilyen oldalt ha érdekel: [link]

[link]

tegnapelőtt 15:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Angolban is és hollandban is nagyon különböző hangot jelentenek a V és a W betűk. Nincs összefüggés.
tegnapelőtt 16:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Obi-Wan vezetékneve Kenobi és nem Wan Kenobi, a haja pedig inkább vörös, mint szőke :D

Fun fact: a Kenobi a "can obey" szavakból ered, ennek a jelentése képes engedelmeskedni mert ugye Obi-Wan szereti követni a parancsokat.

"Szerintem az egész sorozat Hollandokat idalizálta George Lucas mert Darth Vader a Vader is apát jelent hollandul"

A Vader valóban holland szó, de erre az egyre alapozva azt mondani, hogy az egész franchise a hollandokat idealizálja azért túlzó.

Dooku neve pl Darth Tyranus, ez latinul zsarnokot jelent (hasonlóan az angol tyrant szóhoz). Ha jól emlékszem a Yoda pedig mestert jelent valamelyik nyelven de már nem emlékszem melyiken.

Mint a legtöbb fantasy és sci-fi író, Lucas is innen-onnan összeollózott neveket, néhánynak adott jelentést, néhánynak nem.

tegnapelőtt 17:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy a 3-as is mondja.

Greedo neve is a greedy, azaz mohó vagy greed/mohóság szóból származik. (Greedo pórul is járt a mohóságával)

Vagy a Rancor ami harag/gyülölet stb jelentéssek bír, mivel magát rancor éheztették, fogságban tartotta Jabba, ezért IS ez kifejező név rá.

De pl, R2D2 (Artu Detu) neve csak egy filmtekercs dobozáról származik, aminek a hangzása megtetszett Lucasnak. (legalább is az R2 biztosan)

Egyébként anno Obi Wan nevével voltak olyan teoriák, hogy onnan származhat talán a neve, hogy klón: OB sorozat One széria - Obi One - Obi Wan. DE akkoriban csak a klasszikus trilógia létezett, és még csak hallani lehetett arról, hogy majd lesz előzmény trilógia is.

Szóval messzemenő következtetéseket - bár le lehet vonni - ez teljesen felesleges, mert ezt csak a "költő tudhatja", azaz George Lucas, utalva az irodalom órákról előszeretettel hangozatott elemzésre: "mit gondolhatott a költő, mikor ezt a verset írta?"

tegnapelőtt 19:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!