Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Netflixen lesz csak fehér...

A Netflixen lesz csak fehér szereplőkkel sorozat? Mert a Szépség árában csak feketék szerepelnek.

Figyelt kérdés
dec. 29. 15:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Mondjuk annak benne a címében, hogy Beauty in black.

Csak fehérekkel nem hiszem, hogy lesz, mert csak akkor tudnak megkapni valami támogatást, ha megfelenek a dei előírásoknak.

A netflix meg nagyon szereti ezt nyomatni.

Ahol esetleg van még ilyesmire esély, azok a függetlenebb csatornák vagy stúdiók. Pl. az A24 ha csinálna sorozatot, azt hiszem ők a Peacockkal vannak.

De mindenképpen olyanok, akik szarnak a mai trendekre és nem a többség után mennek.

Shudder még esetleg ilyesmi lehet, de az főleg horror.

Netflixet ilyen szempontból elfelejtheted. Ott tömegtermelés zajlik.

dec. 29. 15:50
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

remélem nem, mert eszméletlen vicces látni ahogy felnőttek sírnak azon hogy a gyerekmesékbe kiket válogatnak be, vagy azon, hogy férfiak sírnak azon, hogy nőkről, kifejezetten nőknek készült filmben ki a szereplőgárda.

nyilván nagyon mélyen érintett, hogy nem tudsz azonosulni a főszereplővel :D

egyébként te egy kelet európa határán lévő kis országban élsz, amit rajtunk kívül senki meg sem talál a térképen; nem értem mi közöd van egyáltalán egy teljesen másik kontinens szórakoztatóiparához? egy amerikai film sem rólad szól, és még csak nem is te vagy a célközönsége. a netflixnek valszeg az sem számítana, ha egy magyar előfizetőjük se lenne. ha tényleg csinálnának egy teljesen fehér szereplős filmet, téged az ugyanúgy nem reprezentálna semmilyen formában,mint az, ami csak feketékről szól. nézz magyar médiát. nekünk is vannak ám filmjeink, sorozataink, azokban ráadásul csak fehér magyarok vannak. azok készülnek kifejezetten neked.

dec. 29. 17:38
 3/11 anonim ***** válasza:

"nem értem mi közöd van egyáltalán egy teljesen másik kontinens szórakoztatóiparához?"

Szerintem tőle is levonják a havidíjat. Tehát annyi köze van hozzá, hogy fizet a szolgáltatásért, termékért. Tehát akkor elmondhatja a véleményét róla és releváns is, hiszen egy potenciális vásárló/ügyfél.

dec. 29. 17:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Uh, tök jó, megkérdeztem chatgpt-t is a válaszról, tök jó, hogy hasonlít írt:

Lekezelő hagnem

Az érvelés kezdete („remélem nem, mert eszméletlen vicces látni ahogy…”) már eleve nem érvelés, hanem gúnyolódás. Ez nem a meggyőzésről szól, hanem az ellenfél véleményének nevetségessé tételéről. A gúny és az érzelmi manipuláció hitelteleníti az érvet, mivel nem logikus alapokon próbálja alátámasztani az állítást, hanem érzelmi hatást akar kiváltani.

Sztereotípia

Az érvelő feltételezi, hogy „férfiak” vagy „felnőttek” sírnak valamin, de nem határozza meg konkrétan, kikről van szó, csak sztereotípiákat használ. Az általánosítások, például hogy minden férfi így reagál, vagy hogy minden ilyen vita gyerekes, leegyszerűsítik a problémát és ignorálják az esetlegesen érvényes kritikákat.

Ad hominem érvelési hiba

Az érvelés személyeskedésbe csap át („nyilván nagyon mélyen érintett, hogy nem tudsz azonosulni a főszereplővel”), ami eltereli a figyelmet a vitatott kérdésről és a másik fél személyét támadja. Az ad hominem érvek nem a téma érdemi részéről szólnak, és ezzel gyengítik az érvelés komolyan vehetőségét.

Hamis dilemma érvelési hiba

Az érvelés azt sugallja, hogy csak két lehetőség van: vagy az amerikai szórakoztatóipar termékeit fogadjuk el úgy, ahogy vannak, vagy nézzük a magyar médiát. Ez figyelmen kívül hagyja azt a lehetőséget, hogy valaki konstruktív kritikával éljen az amerikai filmek irányába anélkül, hogy elutasítaná azokat, vagy hogy egyszerre fogyasszon többféle médiumot.

Exklúzió

Az az állítás, hogy „nem értem, mi közöd van egyáltalán egy teljesen másik kontinens szórakoztatóiparához”, figyelmen kívül hagyja a globalizáció hatásait és azt, hogy az amerikai filmipar globálisan domináns. Az, hogy valaki egy kelet-európai országban él, nem jelenti azt, hogy ne lenne joga véleményt formálni egy globálisan elérhető tartalomról.

Érzelmek bagatellizálása

Az érvelés lekezelően beszél azokról az emberekről, akik esetlegesen úgy érzik, hogy nem tudnak azonosulni egy adott film szereplőivel. Az azonosulás képessége viszont fontos eleme a filmélménynek, és ennek hiánya lehet érdemi kritika, amit figyelembe kellene venni, nem pedig kinevetni.

Kétszínűség

Az az érv, hogy „a Netflixnek nem számítana, ha egy magyar előfizetőjük se lenne”, ellentmond annak a ténynek, hogy a Netflix globális piacon működik, és különböző régiók igényeit igyekszik kiszolgálni. Ezzel az érv maga sem ad hiteles alapot arra, hogy miért ne számítana a magyar nézők véleménye.

Reprezentáció elferdítése

Az a kijelentés, hogy egy teljesen fehér szereplős film „ugyanúgy nem reprezentálna semmilyen formában”, mint egy csak feketékről szóló film, félreérti a reprezentáció fogalmát. A reprezentáció lényege nem az, hogy minden egyes filmet mindenkihez igazítanak, hanem az, hogy különböző csoportok láthatóságot kapjanak. Ezért valaki érezheti úgy, hogy a számára ismerős kultúra vagy identitás alulreprezentált.

dec. 29. 17:56
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát ez k.va jó! :)
dec. 29. 17:58
 6/11 anonim ***** válasza:

2. Nem fontos a kérdés szempontjából, de Kelet-Európa kellős közepén élünk.

Lehet, nekem speckó előfizetésem van, de sok olyan filmet látok, anelyikben nincsenek színesek.

dec. 29. 18:25
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

#4 lúúzer

nem azt írtam hogy MINDEN férfi sír, vagy MINDEN felnőtt sír, és nem is azt írtam, hogy CSAK a felnőttek, és CSAK a férfiak sírnak, hanem azt hogy vicces látni, hogy ezek az emberek sírnak valami olyan miatt, ami nem érinti őket.

-

nem érveltem, nem vitatkoztam, nem akartam meggyőzni senkit, hanem a személyes véleményemet írtam le....

?

??

-

milyen konstruktív kritikáról beszélsz? milyen kritikát fogalmaz meg ez a magyar, egy magyar fórumon, magyarul a netflix vállalat felé?

-

hát persze hogy van joga mindenkinek mindenhez, de ettől nem lesz kevésbé röhejes a sírás. én is rághatom a körmömet azon, hogy a koreai drámákban soha egyszer sem volt egy darab fehér ember sem, annak ellenére hogy él fehér populáció Koreában, és annak ellenére sem, hogy Magyarországon is van közössége az ilyen médiának a globalizáció miatt, de attól még ugyanolyan retardáltnak fogok tűnni, mint k-... na hagyjuk

-

nézd meg a netflix összbevételét, és vond ki belőle a magyar régiót

-

figyelembe vettem a színesbőrűek igényeit, szóval ezt a vonaglást inkább továbbítom kérdezőnek

-

"Ezért valaki érezheti úgy, hogy a számára ismerős kultúra vagy identitás alulreprezentált"

mivel kb semmit nem írtál aminek tényleg, őszintén lett volna alapja ezért nem meglepő a befejezés, de elmebaj arra utalni, hogy egy fehér ember ne találjon magának megfelelő reprezentációt a netflix filmkínálatából

dec. 29. 19:41
 8/11 Demion ***** válasza:
25%

The Marvelous Mrs. Maisel

The Crown

Ozark

Peaky Blinders

The Last Kingdom

dec. 29. 20:23
 9/11 A kérdező kommentje:

The Marvelous Mrs. Maisel - 2017

The Crown - 2016

Ozark - 2017

Peaky Blinders - 2013

The Last Kingdom - 2015

Mind múlt idő.

dec. 29. 20:36
 10/11 Demion ***** válasza:
51%
Bocs, de jövőbe látással nem szolgálhatok, nem tudom milyen választ szeretnél olyan sorozatokról, amiket még nem vetítenek. A fentiek mostanában értek véget, szóval vannak csak fehér szereplős sorozatok, és lesznek is.
dec. 29. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!