Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » 2. világháborús filmeket...

2. világháborús filmeket keresek ?

Figyelt kérdés
A főbb remekműveket mint pl. Schindler listája, Összeesküvés, Fekete könyv, Zongorista, A bukás, Sztálingrád, A sátán felemelkedése, Ellenség a kapuknál, Becstelen brigantyk, Valkűr, Anthropoid stb. természetesen láttam már. Ezeken kívül pedig egy hatalmas rakás hasonlóan híres illetve kevésbé híres 2. világháborús filmet is. Szeretnék valami újat nézni amit még nem láttam. A felsorolt alkotásokhoz hasonló filmeket írnátok ? Nagyon köszönöm.
dec. 16. 02:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Eien no 0

Sisu

Drága Elza

Hány az óra, Vekker úr?

dec. 16. 03:26
 2/15 A kérdező kommentje:
Ezek közül csak a Sisu-t láttam. Azt ki felejtettem közölni a kérdésem kiírásakor hogy olyan címeket várok elsősorban ami náci és zsidó vonalat dolgoz fel. Konkrétan az akkori zsidók életéről szóló filmek érdekelnének leginkább mint pl. a Zongorista vagy náci filmek pl. Sophie Scholl, Összeesküvés stb. Vagy esetleg amelyek az orosz oldalról mutatják be a 2. világháborút mint pl. az Ellenség a kapuknál. De azért természetesen nagyon köszönöm az ajánlott címeket is.
dec. 16. 05:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

2

Akkor:

Saul fia

Csalóka napfény III. – Az erőd

Ameddig a lábam bírja

dec. 16. 07:09
 4/15 anonim ***** válasza:
Hány az óra, Vekker úr?
dec. 16. 09:49
 5/15 anonim ***** válasza:

*

A Hány az óra, Vekker úr? egy zsidó órásmesterről szól és a második háború idején játszódik.Így az is beleillik a keresett filmek közé.

dec. 16. 09:58
 6/15 anonim ***** válasza:
Harag
dec. 16. 11:08
 7/15 anonim ***** válasza:

Hazudós Jakab

Az élet szép

Mephisto

dec. 16. 11:22
 8/15 anonim ***** válasza:

A láthatatlan fény

Jób lázadása (nem kimondottan háborús, de háború alatti idők, zsidók)

Collini nem beszél

dec. 16. 16:40
 9/15 anonim ***** válasza:

Jöjj és lásd! ez valami elképesztően erős film

Ballada a katonáról- fesztivál díjas, hibátlan filmdráma

Csendesek a hajnalok- van régi , újabb változat is

dec. 16. 16:58
 10/15 anonim ***** válasza:

Unsere Mütter, unsere Väter

(angol címe: Generation War, ezt vette át a magyar cím is: Generációk háborúja, de ha németről fordítjuk Anyáink, apáink lenne)

[link]

3*90 perces minisorozat 5 barátról. Egy testvérpár, akik a keleti fronton harcolnak, egy fiatal nővér, aki a katonatestvérek mögött egy kórházban szolgál. A másik nő Berlinben marad, hogy beteljesítse álmát, az ötödik tag egy zsidó srác próbál boldogulni, ők ketten egy párt alkotnak a Berlinben maradt lánnyal. Én német nyelven, magyar felirattal néztem, de van szinkron is.

Életvonat

(Train de vie)

[link]

Egy zsidó falu bolondja látja, mit csinálnak a németek a környékbeli településeken és hazaszalad figyelmeztetni őket. Mindenki pánikol, hogy most mi lesz velük, de a falu bolondja tudja a megoldást: szervezzék meg a saját deportálásukat és vonaton hagyják el az országot. Van hozzá szinkron.

Tuntematon sotilas

(Az ismeretlen katona)

[link]

Finn film, magyar felirat van hozzá, szinkronról nem tudok. A finn-szovjet háborút dolgozza fel.

Er ist wieder da!

(Nézd, ki van itt!)

[link]

A mai modern korban Berlin közepén tér magához a Führer. Teljesen elcsodálkozik, hogy mi lett a Harmadik Birodalomból. Szatirikus film, ami megmutatja, hogy a film Führere milyen félelmetesen jól boldogul a mi idősíkunkban is. Kicsit olyan mint a Borat, ilyen áldokumentumfilm részek is vannak benne. Felirat van, szinkronról nem tudok. Van könyv is belőle.

dec. 16. 20:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!