Volt olyan film(ek) az életetekben, hogy akkora lelki traumát, megrázkódtatást okozott, hogy többé nem tudtátok megnézni?
- Saló avagy a Szodoma 120 napja
- Visszafordíthatatlan
Három van, amit felsorolok, és a végéről kezdem!
3.Nap fia, hold lánya.
Ez egy északi négyrészes Norvég sorozat volt, a 90-es években. Egy fiatal lányról szól, akit a film legvégén lefejeztek, mert más fiúba volt szerelmes, és önvédelemből megölte az agresszív férjét.
Ennek ellenére sajnos nem kegyelmeztek neki, és az emberek is csak a hóhért buzdították,már akkor is tele volt a szívük gonoszsággal. Nekem biztosan nem lett volna szívem lefejezni egy ilyen gyönyörű teremtést. Pedig még megmenthették volna az életét, ez az 1740-es években játszódott Norvégiában, igaz történet alapján.
2.Árvácska!Azt hiszem ezt a filmet sokmindenkinek kell bemutatni. Sajnos igaz történet volt, és azidőtájt nagy divat volt főleg vidéken a gyerekbántalmazás.Ha a könyv szerint forgatták volna le a filmet, nem biztos, hogy mégegyszer végignéztem volna.
1.Aurore.
A legdurvább film számomra, egyszer néztem meg, többet sem! Egy 8-10 éves kislányról szól a film, akit az apja, de legfőképpen a mostohaanyja veri, kínozza naponta. Ez a kanadai film, ami szintén igaz történet alapján játszódik,szigorúan csakis erős idegzetűeknek ajánlott. 1900-as évek elején vagyunk, és a kislány végül a súlyos alultápláltságba,vérmérgezésbe halt bele. És a testvérei is borzadva nézték, de nem mertek beleszólni, mert féltek ők is!
A szülőket természetesen letartóztatták, és sok év börtönre ítélték őket.
Bár mindhárom film valós történet alapján készült, de egyformán nyomasztóak!
Van egy műfaj, amiből köszönöm, nem kérek. Ez a horror.
Olyan, amelyik mélyen hatott rám, és soha többé nem akarom újra megnézni, nincs. De az (eredeti) Esküvő után hagyott bennem komoly nyomokat. Az Élet szép is ilyen.
Saló avagy a Szodoma 120 napja
Szerb film
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!