Volt már olyan, hogy néztél egy filmet vagy sorozatot, és egy idő után arra a következtetésre jutottál, hogy "Ennek a filmnek a rendezője utálhatja/ennek a filmnek/sorozatnak a készítői utálhatják az olyan embereket mint én"?
A víz érintésében és A faun labirintusában konkrétan a magát civilizáltnak és kifinomultnak hazudó, de közben hatalmi pozíciójukkal gátlástalanul visszaélő, agresszív, gyerek- és/vagy nőverő, élvezetből, fartokméregetésből kegyetlenkedő embereket utálják.
Ezt sikerült magadra illesztened? Akkor nem az alkotóval van a gond...
#1:
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy A víz érintése kicsit olyan, hogy "F*ck the fish-man, bigot!", vagyis olyan, mint amikor szélsőséges baloldaliak fasisztának/nácinak gondolják azokat az embereket, akiknek nincs bajuk a bogarakkal való háborúval, mert a bogarak agresszívak (emberekre támadnak) és gusztustalanok, mert a szélsőséges baloldal szerint egy csak egy gyűlölködésen alapuló reakció, aminek nincs helye a világban, A víz érintése is kicsit ilyen, csak az a film azt mondja, hogy reakciós yűlölködésen alapul, ha nem vagyunk hajlandó akármilyen élőlénnyel lefeküdni, A faun labirintusánál pedig erre gondoltam: [link] A Candyman-t meg gondolom nem kell magyarázni, a főszereplő abban a filmben még a film elejétől kezdve sem ellenszenves, mégis terrorizáláson, megaláztatáson és jelképes nfeláldozáson esik keresztül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!