A Harry Potter-ben mitől erős egy varázsló?
#2 Ne haragudj, de kifejezetten ki van mondva a könyvben, hogy nem gyengébbek a mugli születésű varázslók és boszorkányok, nem ettől függ. Hermione is a legjobbak közé tartozik, meg Lily Potter is.
Kérdező! Hermione esetében ugyanaz a helyzet, mint nálunk a valóságban, a "muglik" között is: vannak, akik ösztönös tehetségek valamiben, mások pedig ugyanazt a magas szintet "csak" sok gyakorlással, tanulással érik el. Nyilván a legideálisabb, ha valaki egyszerre tehetséges és szorgalmas is. Voldemort és Dumbledore, akik a legerősebb varázslóként szerepelnek a könyvekben, egyértelműen ebbe az utóbbi kategóriába tartoznak.
Nekem amúgy az sem volt soha tiszta, hogy csak a "tudáson" múlik az egèsz, vagy lètezik a HP világában is varázserő nagysága. Mert erről soha nincs szó.
Vagy is ha ketten elkezdenek összefeszìteni egy átkot vagy hasonlót, akkor ki győz? Lehetsz ott bármilyen kèpzett vagy ösztönös zseni, ha a masiknak basz@ a manapool-ja, akkor esèlytelen vagy?
Vannak akik erősebben-tovább bìrják kibocsátani magukból?
Mert ha igen, akkor csak maga a tanulás nem sokat èr.
A könyvekből/filmekből ez nem derül kifejezetten ki. A Harry-Harmione összehasolítás valóban létezik, ez Hermione buzdító szónoklata a könyvben, de hogy őszinte legyek szerintem Hermione többszörösen jobb varázsló mint Harry. A srác kb 3 átokkal szökdécseli végig a hétéves szenvedését, és legtöbbször ezek nélkül magától oldódnak meg a helyzetek, hogy "mert ő olyan különleges fiúcska". Igazából még döntésekben is állandóan borzalmasakat hoz, önállóan nem túl okos, lényegében nem gondolom, hogy jó lenne bármiben is, talán a repülést leszámítva.
Amit mondjuk jónak tartok, az az amikor kiemelnek dolgokat, hogy mondjuk párbajban jó valaki, vagy bájitalokban, esetleg háztartási bűbájokban. Annak így van értelme, de ez mondjuk szerintem szakértelmet jelöl maximum és nem titkos benne rejlő potenciált.
Ez olyan, mint pl.zenészeknél az abszolút hallás. Veleszületsz vagy sem.
Nekem nem zenészek a szüleim és mégis van. Egy másiknak meg zenészek de nincs.
Ott van Neville, aranyvérű.
És igen, eleinte sokkal kevesebbet kellett dolgoznom, mint a többiek, és egy bizonyos szint után nem tudtak utólérni. Viszont nekem is véresen meg kellett dolgoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!