Melyik a kedvencetek a négy leghíresebb slasher-karakter közül?
Én így rangsorolnám:
1. Bőrpofa, mert ő egy érző lény, csak a "családja" kihasználja szegényt. Fogyatékos és torzszülött, de nem eredendően gonosz. Az eredeti 1974-es film és a 2017-es "Bőrpofa" című nagyon jók, a többi sajnos selejt.
2. Michael Myers, mert hátborzongató a maszkja, és nagyon szeretem a Halloween filmsorozat összes részét. Ez az egyetlen slasher franchise, aminek minden része nézhető és élvezhető.
3. Jason Voorhees, őt sajnálom kicsit a sztorija miatt (gyerekként belefulladt egy tóba), de nem tartom ijesztőnek, és a filmek között is sok a gagyi.
4. Freddy Krueger, őt nem szeretem, mert egy pedofil gyerekgyilkos, ő megérdemelte, hogy rágyújtották a házat. A filmek nézhetőek, de Freddy egy szarházi.
Freddy - mert ő a legszórakoztatóbb és a legjobb főhősök is az ő filmjeiben vannak, a történet nem mindig ugyanaz és az álomjelenetek miatt a gyilkosos jelenetek sem mindig ugyanazok, kreatívabbak, mint a többi filmben
Bőrpofa - nekem csak a 2003-as és 2006-os filmekben tetszik a család és a karakter, a többiben nem bírtam végignézni, a netflixes verzió a legrosszabb, de a remakeben nekem tetszik a család dinamikája és a történetbe is több energiát fektettek, mint a hasonló kannibálos/kirándulós filmekben
Michael - nekem csak az első két rész, ami tényleg nézhető, egy igazi creep, a folytatásokban mintha Jasont kopizná, az összes remake meg nálam a nézhetetlen kategória, az új trilógiában van minden idők legostobább horrorfilmes jelenete, próbálom kitörölni az emlékét is, hogy az utolsó három film megtörtént valaha
Jason - róla lehet a legkevesebb elmondani, az anyja és ő is teljesen elmebetegek voltak, a filmek közül ezekben van a legkevesebb változatosság, a helyszín és a gyilkosságok szinte mindig azonosak, kivéve talán a jason x-ben, ami így egy fokkal élvezhetőbb volt, a főhősök az ő filmjeiben a leggagyibbak
Melyik jelenetről van szó? (Halloween)
Szerintem az volt a legnevetségesebb, amikor az 1. részben Laurie megszúrja Michaelt, aztán ledobja a kést mellé. Michael persze felkel, és felveszi a kést. Ettől még a film jó, de ez a jelenet borzasztó.
5. Mindben vannak hülyeségek. De vannak dolgok amik elmennek és vannak, amik inkább egy Horrorra akadva vagy más paródiába illenek. Pl. az autóban elkéri az orvos a pisztolyt, mert ő tud lőni, kimászik a kocsiból, hogy lelője a gyilkost. Eközben Michael az autó tetején van, de lövést nem hallani. Aztán bemászik a kocsiba és megöli benne a két ápolót. Hol van az orvos? Méterekre a kocsitól, mert elfutott a pisztollyal a kezében és akkor fut vissza, amikor már a férje meg a nyanya is halottak.
Ja és a negyedik meg kavicsokat gyűjt egy zsákba, ahelyett, hogy elfutna segítséget hívni vagy kivenné a pisztolyt az elfutó orvos kezéből, aki ahogy írtam az elején elveszi a pisztolyt a férjétől, mert "ő tudja kezelni".
Ha valami horrorvígjáték vagy hasonló lenne, mint A ház az erdő mélyén, még el tudnám nézni. Vagy egy komolytalanabb Halloween film, még egy Freddy filmben is elnézném, mert az nem veszi magát komolyan.
De ez a film halál komolyan vette magát és ezért nagyon nem illik bele ilyenkor ilyen jelenet. Engem teljesen kizökkentett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!