Tudnátok segíteni? Mik egy könyv film adaptációjának előnyei és hátrányai?
Nálunk meg arra bátorítanak, hogy használjuk, mert hasznos. xD
De át is fogalmazhatod. Amúgy is olyan ötletet fog írni, amit maga is olvasott/megtanult valahol.
Nekem múltkor pl. egy gyakorikérdések választ írt le, szóval innen szedte az oldalról.
szerintem az egyetlen előnye, hogy a kevésbé ismert műveket megtudják, hogy létezik, és talán elkezdik elolvasni a könyvet
ennyit tudok előnynek írni, mert egyszerüen nem hiszem azt, hogy egy könyvet rendesen lelehessen adaptálni más félórás, vagy akár 2 óra játékidőre, édes kevés az hozzá, ha ezt csinálják akkor az tuti pénzért van
hátrányra írnám azt amit efölött, hogy nem tudják vissza adni ugyan azt, mivel nincs rá idő, egy 300 oldalas könyvet sem tudnak rendesen bemutatni, azt is le faragják hogy beférjen egy filmbe, több részes filmre meg csak a nagy stúdiók adnak engedélyt és pénzt, és főleg akkor ha az egy hírhedt könyv sorozat mint egy Harry Potter
a másik hogy ha egy kőkemény fantasy vagy scifit filmesítenek meg, ahhoz tényleg elég sok pénz kell, hogy minden féle ki nem talált dolgot megtudjanak valósítani, legyen az nagy szörny amit cgi segítsével valósítanak meg, vagy két sereg össze csapása, vagy szimplán a látvány, ezekhez pénz kell
és pont a fent említett dolgokért, legtöbb esetben kénytelenek megváltoztatni a könyvek cselekményét, karaktereit és sok mindent, hogy vissza tudják azt adni erre az olcsó és kevés idejű filmekre, ami szerintem nagyon szar így, pont minap volt, hogy azt hiszem Elon Musk, meg még valaki vette meg az egyik könyvsorozat jogait, ami nagyon kedvenc, és film lesz belőle, itt sem tudom mit gondoljak erről, örüljek vagy ne
#2 nálunk is inkább bátorítják az AI-t
Az meg a másik, hogy a kérdésből egy világtalan 14 évesre asszociáltam, nem egy egyetemista felnőttre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!