Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogy tetszett nektek a Fekete...

Hogy tetszett nektek a Fekete pont című film?

Figyelt kérdés

Ha már megnézted, vagy csak olvastad a kritikáját.

A kategóriaválasztás nem véletlen, inkább rögvalóság, mint film.

szept. 20. 23:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem láttam még, de jónak tűnik az előzetes és kritika alapján.
szept. 23. 16:58
 2/6 anonim ***** válasza:

A rendezés jó volt, a szereplők is, a történet is érdekes volt, de az üzenetet sajnos nem tudtam megérteni.

Felvázoltak néhány dolgot, megjegyzem nagyon jól, de én nem tudok ezzel mihez kezdeni, nem tudom min kéne elgondolkodnom.

Az a nagy helyzet, hogy például volt egy osztálytársam még a gimiben, akinek speciális figyelem kellett, mindig beújított valamit és ez nagyon rányomta a bélyeget a tanárok munkájára és az osztályra is. Nekünk mint osztálytársaknak tele volt a hócipőnk azzal, hogy megint műsor van miatta, hogy áll az óra, mert megint az újdonságával megy az idő, hogy a kiránduláson arra várunk, hogy érte menjen a tanár, mert lemaradt a csoporttól vagy hogy belekötött a múzeumi dolgozóba és műsor van miatta vagy azzal szórakozik, hogy fenyegeti a tanárt, hogy leugrik valami magas helyről, én büntetésből kaptam egy minuszt (ahogy mindenki más) amikor hozzá se szóltam a gyerekhez... A tanároknak meg abból volt elegük, hogy akadályoztatja őket a gyerek a munkában.

És ez most csak egy eset. A tanárok java kap egy osztályt, akinek a 75%-ra oda sem tud figyelni, mert vagy egy ilyen paprika jancsi bekerül az osztályba mint az én volt osztálytársam vagy pár gyerek hülyül meg a hormonoktól vagy az otthon elég figyelmet nem kapó gyerek veszi el a figyelmét. Vannak gyerekek akik emiatt pl úgy ballagnak el a suliból, hogy soha nem is beszéltek a tanárral.

Nagyon ki van élezve manapság mindenki, hohy az iskolai évek szappanoperába illőnek kell, hogy legyen és a tanár mindenkit másképp kezeljen, viszont egy remek osztályátlagot hozzon, de erre nincs kapacitása annak akire jut pl 4x30 gyerek.

De bevallom, nem tudom, hogy ez volt-e a célja a filmnek, hogy most haragudjak a tanárokra vagy sajnáljam őket.

Talán én vahyok már túl idős, de egy kicsit több háttérinfó jobb lett volba, mert magát a történetet megértettem, csak úgy jöttem ki a moziból, hogy nem tudtam vele mihez kezdeni.

okt. 5. 18:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Volt benne egy-két jó alakítás, pl. Lőkös Ildikó.

Jobb volt, mint amit az előzetesei sugallnak, de valójában a dobrev-magyar-orbán-stb. politikus-"csapat"-nak kellene megmutatni, hogy na, ezt az országot tegyétek rendbe, ne csak a szátok járjon

De úgyis képtelenek rá.

okt. 11. 21:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Két dolog nem tetszett:

A Palkó nélkül és a verés nélkül jobb lett volna a film.

Így túl manipulatív volt, de a többi része szórakoztató és szerethető volt, jobb, mint az előzetesei.

okt. 13. 08:12
 5/6 anonim ***** válasza:
4, Palkóval nem lett volna gond ha jobban bemutatják a háttértörténetét. Azt írják, a történet szerint Palkó elcsodálkozik az iskolarendszeren, de a filmből nem ez jön le. Ha egy kis ízelítőt atak volna a berlini életéből...
okt. 13. 18:04
 6/6 anonim válasza:

Én most láttam.

A formanyelve nagyon bejövős, kábé minden képkocka. Ahogy az elején a repülő folyosóján a kövér ember izmos embert ábrázoló pólóban nyomja a szöveget. Vagy ahogy a légy megpróbál kimenni az iskola ablaküvegén a következőben pedig egy másik ablakon az ablaküvegre ragasztott papírmadarak jelképezik a szabadságot - mondhatnám végig az egész filmet.

Az is tetszett, hogy mozaikszerű volt, nem voltak végigvitt cselekményszálak, nem derült ki, hogy pontosan akkor hogy alakult a fegyelmi ügy, párbeszédhűen hogy romlott meg Palkó és az osztály viszonya. Van egy ilyen "fél szavakból is megértjük egymást" hangulata, és amúgy tényleg.

>inkább rögvalóság, mint film

-rögvalóságnak azért nem mondanám, inkább parabola. De az, hogy csak így lazán azonnali hatállyal felmondjanak valakinek, azt nem tapasztalatam még (oktatásban dolgozom, és két gyerekem révén is tapasztalom az iskolarendszert). Ahhoz azért több hónapot kell polgári engedetlenkedni, azt is a média fókuszában. Meg nem a technikatanár egyezkezkedik a tankerülettel az ablakcseréről, az az iskolavezetés dolga.

tegnap 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!