Hogy tetszett nektek a Fekete pont című film?
Ha már megnézted, vagy csak olvastad a kritikáját.
A kategóriaválasztás nem véletlen, inkább rögvalóság, mint film.
A rendezés jó volt, a szereplők is, a történet is érdekes volt, de az üzenetet sajnos nem tudtam megérteni.
Felvázoltak néhány dolgot, megjegyzem nagyon jól, de én nem tudok ezzel mihez kezdeni, nem tudom min kéne elgondolkodnom.
Az a nagy helyzet, hogy például volt egy osztálytársam még a gimiben, akinek speciális figyelem kellett, mindig beújított valamit és ez nagyon rányomta a bélyeget a tanárok munkájára és az osztályra is. Nekünk mint osztálytársaknak tele volt a hócipőnk azzal, hogy megint műsor van miatta, hogy áll az óra, mert megint az újdonságával megy az idő, hogy a kiránduláson arra várunk, hogy érte menjen a tanár, mert lemaradt a csoporttól vagy hogy belekötött a múzeumi dolgozóba és műsor van miatta vagy azzal szórakozik, hogy fenyegeti a tanárt, hogy leugrik valami magas helyről, én büntetésből kaptam egy minuszt (ahogy mindenki más) amikor hozzá se szóltam a gyerekhez... A tanároknak meg abból volt elegük, hogy akadályoztatja őket a gyerek a munkában.
És ez most csak egy eset. A tanárok java kap egy osztályt, akinek a 75%-ra oda sem tud figyelni, mert vagy egy ilyen paprika jancsi bekerül az osztályba mint az én volt osztálytársam vagy pár gyerek hülyül meg a hormonoktól vagy az otthon elég figyelmet nem kapó gyerek veszi el a figyelmét. Vannak gyerekek akik emiatt pl úgy ballagnak el a suliból, hogy soha nem is beszéltek a tanárral.
Nagyon ki van élezve manapság mindenki, hohy az iskolai évek szappanoperába illőnek kell, hogy legyen és a tanár mindenkit másképp kezeljen, viszont egy remek osztályátlagot hozzon, de erre nincs kapacitása annak akire jut pl 4x30 gyerek.
De bevallom, nem tudom, hogy ez volt-e a célja a filmnek, hogy most haragudjak a tanárokra vagy sajnáljam őket.
Talán én vahyok már túl idős, de egy kicsit több háttérinfó jobb lett volba, mert magát a történetet megértettem, csak úgy jöttem ki a moziból, hogy nem tudtam vele mihez kezdeni.
Volt benne egy-két jó alakítás, pl. Lőkös Ildikó.
Jobb volt, mint amit az előzetesei sugallnak, de valójában a dobrev-magyar-orbán-stb. politikus-"csapat"-nak kellene megmutatni, hogy na, ezt az országot tegyétek rendbe, ne csak a szátok járjon
De úgyis képtelenek rá.
Két dolog nem tetszett:
A Palkó nélkül és a verés nélkül jobb lett volna a film.
Így túl manipulatív volt, de a többi része szórakoztató és szerethető volt, jobb, mint az előzetesei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!