Ki volt a gyilkos a 2017 Lány a ködben című filmnek?
Most néztem meg, mert a kérdésed alapján felkeltette az érdeklődésem. :) Szerintem Jean Reno ölte meg és az, ami előtte láttunk, hogy a tanár öli meg, az csupán a nyomozó teóriája volt (számunkra, nézők számára vizuálisan megjelenítve), amit elmesélt Jean Renonak.
Így összeáll a kép, mert ugye 30 éve kezdődtek a gyilkosságok, neki is 30 éve volt infarktusa és akkor kezdte a gyilkolást - talán épp a halál közeli élmény miatt. A másik, hogy mindig csak egy fajta halat tartott meg: a vörössávos pisztrángot és mindig csak ugyanazokat a típusú csajokat ölte meg: a vörös hajú, 14-16 éves, szeplőseket. Szóval ezzel is van egy párhuzam.
Khm... megint én vagyok. :) Elolvasva a neten a film magyarázatait én is teljesen félreértettem a filmet.
Ezek szerint az történt, hogy a tanár a rossz anyagi helyzetük miatt gyilkolta meg a lányt lemásolva a 'The Fog Man' sorozatgyilkos módszereit és nyomokat hagyva a nyomozónak, hogy magára terelje a gyanút. Az volt a terv, hogy ez a nyomozó (Vogel) meg fogja vádolni, tönkre fogja tenni a hírnevét és bizonyítékokat fog hamisítani, hogy rá kenhesse az ügyet. Ezért ő (a tanár) meg majd ki fog perelni egy szép kis kártérítést és az életben több anyagi gondja már nem lesz.
Nekem ezzel a verzióval több dolog is sántít:
• Az újságírónőn kívül senki nem kötötte össze a meggyilkolt vörös hajú lányok ügyeit, így erre alapozni az egész tervet hát eléggé ingatag
• Nem tudhatta, hogy pont ezt a nyomozót fogják az ügyre állítani, így ez a másik ingatag pillére a dolognak. Márpedig erre a nyomozóra volt szüksége, mivel az ő munkamódszereire épült fel a terv. Ezt egy tisztességes nyomozóval nem lehetett volna kivitelezni.
• A tanár autójában nem találták meg a lány DNS-ét, márpedig valahogy el kellett juttatnia abba az épületbe, ahol megölték
• Azért annyira rosszul nem állt a család anyagilag, hogy ilyen nagy kockázatot vállaljon egy ennyire instabil és nagyon sok buktatót tartalmazó tervvel. A feleség is mondogatta, hogy ha ügyvédként nem is tud itt elhelyezkedni, valami más munkát simán tud találni. Kockára tenni a békés, boldog családi életet azért, hogy az asszonynak ne kelljen visszamenni dolgozni? :) Hát izé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!