Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nekem melyik formátumra van...

Nekem melyik formátumra van szükségem ha egy Samsung OLED TV m van?

Figyelt kérdés

Szeretném kihajtani vizuálisan maxra a tvmet ami egy 2024 es samsung 65" oled S90D típusú tv.

Ez a tv NEM támogatja a DolbyVision-t viszont a HDR10/+-t igen.

melyik formátum kell nekem hogy a lehető legszebben nézhessük a filmet?

1.Shutter.Island.2010.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.DL.DTS.HD.MA.5.1.HEVC.HUN-TRiNiTY 48.39 GB

2.Shutter.Island.2010.2160p.UHD.BluRay.REMUX.HDR.HEVC.HUN-ClunkyChip 43.16 GB

3. Shutter.Island.2010.UHD.BD50.2160p.HDR10.DV.DTSHD.5.1.x265.HUN-Hellwalker 44.57 GB

Hang: a tv 40w hangszorója így az semmi extra.

Úgy általánosságban mi a különbség a HDR10+ és a DV között? Erre a tv re melyik a legjobb formátum amivel igazán ki lehet hajtani a tudását?

szept. 11. 10:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Papíron az 1. Bitrátája a legmagasabb, úgyhogy akkor azt, de szemre különbséget nem fogsz látni.

A 3. a teljes Blu-ray lemez, azt a TV önmagában nem fogja lejátszani, vagy PC-ről vagy Blu-ray lejátszóról kell indítani.

Az 1-2 között a lényegi különbség a Dolby Vision, de ez téged nem érint, hiszen Samsungod van, így ha akarsz spórolni egy kis adatforgalmat, akkor akár mehet a 2. is.

szept. 11. 11:35
 2/3 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm ! még annyi hogy Az lg c4 pl DV-t tudta a samsung s90d meg a hdr10+

Namost összességében (mind 2 tv ugyan abban a szegmensben versenyzik azaz elvileg egymás ellen) a samsung mindenben jobb volt és szerencsére ez a qd oled es verzió míg a c4 woled es ami sokkal jobb (mármint a qdoled)

mit veszítek azzal hogy az enyém nem támogatja a DV-t? Míg a hdr10+ t igen

Egyedul a DV hiányzik a samsungnál de minden másban jobb

szept. 11. 11:51
 3/3 anonim ***** válasza:
A DV is egy HDR technológia lényegében, csak azt a Dolby csinálta ugye, szélesebb a fényerő tartománya, az a legnagyobb különbség, én személy szerint nem mondanám egyiket se jobbnak vagy rosszabbnak. Minimálisan látszik, hogy egy picit másabb, de ennyi.
szept. 11. 13:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!