Miért van minden Netflix (és sok más) sorozatban/filmben LMBTQ?
Arra lennék kíváncsi, hogy ez mely vezetői szinten dől el? A vezérigazgató kiadja, hogy márpedig történettől függetlenül legyen LMBTQ karakter a sorozatban?
Végső soron profitot akar elérni minden cég, nem?
Azt gondolja a vezetőség, hogy ha nem lesz benne ilyen karakter, akkor majd az emberek nem fogják nézni a sorozatot?
Hallott már valaki ilyet, hogy valaki azért hagyott abba egy sorozatot, mert nem volt benne LMBTQ karakter? Nem hiszem! Az ellenkezőjét viszont nagyon is tapasztalom, az emberek nem örülnek neki, hogy a történettől függetlenül vannak beleírva ezek a karakterek, és magam is abbahagytam már ezért egyet-kettőt.
Mit gondoltok, akkor hol/miért történhet ez az utasítás?
Köszönöm!
Hát szerintem letojják, hogy mennyire elfogadók az emberek.
Nekik mindegy, hogy valaki azért nézi, mert szereti vagy csak utálatból.
Persze biztos van olyan alkotás, ami az elfogadás elősegítését tűzi ki célul.
De sokszor szerintem csak a lehető legtöbb nézőt akarják hozni egy termékekre, minimális erőfeszítés mellett.
Ha a felméréseik azt mutatnák, hogy a többség utálja a melegeket, akkor ők sem tennék be, hogy érzékenyítsenek. Mármint egy csomó olyan színész van a 20. századból, akikre ráerőszakolták a hetero életvitelt Hollywoodban, mert akkor a többség nem fogadta el őket. (Pedig akkor több értelme lett volna érzékenyíteni.)
Szerintem leszarják az elfogadást, csak mindig szondázzák, hogy most éppen milyen a nagyérdemű többségének a világnézete.
"Nekik mindegy, hogy valaki azért nézi, mert szereti vagy csak utálatból."
Ki néz meg egy sorozatot utálatból?
Nincsen minden filmben.
Egyébként a világban sok ember van, akire rámondható ez. Akkor mi a gond?
#4 Ez talán a leggyakoribb és legbosszantóbb érvelési hiba ebben a témában.
Egy fikciós műről beszélünk, így teljességgel irreleváns, hogy a való világban milyen emberek vannak és milyen arányban. A világban milliárd féle ember él, most akkor minden filmben és sorozatban reprezentáljunk mindenkit? Szerepeljen minden filmben pápua, üzbég, csecsen, türkmén, filippínó, kecsua, xhosa meg eszkimó is?
Amúgy meg elég sok embert láttam már életemben, de egy kezemen meg tudnám számolni hány volt aki biztosan LMBT közösséghez tartozik. Szóval olyan elképesztő magas arányban azért nincsenek jelen.
Nem mellesleg a szexualitás magánügy. A filmekben (eltekintve nyilván azoktól amik kifejezetten arról szólnak) irreleváns egy karakter szexuális orientációja, így teljesen nyugodtan maradhat hetero, vagy ami még jobb, ki sem kell emelni milyen orientációjú, mert a legtöbb cselekményben érdektelen.
És egyébként is, mire fel pont a szexualitás az a tulajdonság ami alapján nyomni kell egy kisebbséget? Pláne, ha (mint már említettem) az illető magánügye? Miért nem nyomják ezerrel a zöld szeműeket, vörös hajúakat, balkezeseket, ólábúakat, fogszabályzósokat, vagy épp a kutyatulajdonosokat, fikuszt nevelőket, C jogsisokat, sajttorta-imádókat vagy Jehova tanúit? Az elfogadás rájuk nem vonatkozik?
Bocsi az off topikért amúgy, a kérdésre válaszolva én is sokat gondolkoztam ezen, hogy hogyan fér meg a hírhedt profitorientáltság és a rengeteg embert elidegenítő LMBT és SJW-lobbi. nem tudom a választ, de engem is érdekelne!
"Ki néz meg egy sorozatot utálatból?"
Elég sokan. Lásd: Velma.
Az egész youtube kritika trend arra épül, hogy valamit utálnak. Az algoritmus azokat kapja fel, amiben valamit lehúznak.
Nem csak sorozat, de a booktube is ebből áll. Utálatból nézik, utálatból olvassák, stb.
Szociálliberális vagyok, nem kommunista
Ja várj, úgyse érted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!