Hogyan rangsorolnátok az öt Karib-tenger kalózai filmet a legjobbtól a legrosszabbig?
A filmek megjelenési sorrendben:
1. A Fekete Gyöngy átka
2. Holtak kincse
3. A világ végén
4. Ismeretlen vizeken
5. Salazar bosszúja
A legjobb számomra a 2.
Utána az 1.
A 4. résszel elvoltam, de hiányzott, hogy a régi szereplőgárdából már szinte senki nem volt, és a főszerep is eltolódott inkább a lelkész és a sellő irányába valahogy.
Az 5. résszel nekem olyan nagy bajom nem volt, a CGI házvontatást leszámítva, de az élőholt cápák például nagyon bejöttek.
A 3. rész viszont számomra, amellett, hogy imádom a szériát, szörnyű. Elköveti azt a hibát, amit a Lost is, túl sok kérdés, a válaszok helyett újabb kérdések, mígnem az ember már nem is emlékszik rá, mikre várná a választ, majd az érdeklődését is elveszti. Egyszerűen nem tudtam követni, ki áruló, ki csak megjátsza, ki tényleg az, ki kivel van, és végül elengedtem. Teljesen belegabalyodtam.
Ez az egyetlen közöttük, amit egynél többször nem néztem meg, és rossz élményként maradt meg az emlékeimben.
A film feléig - a szingapúri díszletekig - nagyon tetszett, de aztán elindult ebbe a fent említett irányba, és zavaros káoszként maradt meg nekem.
Emellett a CGI-t is nagyon túlzásba vitték, az örvény körüli kardozás Kalüpszó óriás teste mellett... Meg az is szörnyen csalódottá tett, hogy a film végi nagy csatában az addig felépített fenyegetést olyan semmilyen, fantáziátlan módon iktatják ki, semmi drámai, heroikus küzdelem, ellen sem áll, nem mutatja meg félelmetes erejét (mert akkor nehezen lehetne megmagyarázni, hogyan győznek a főszereplők), kb mint az egy torpedóra felrobbanó Halálcsillag.
Egyébként is egy csomó logikátlanság van a filmben. Most hogy csak egyet mondjak, Jack Sparrow-nak miért van érméje a kalóztanácsban, ha az apja még él, tehát tőle nem örökölte, és ő nem volt kalózvezér az alapításkor?
Szóval ez a film nekem egy következetlen, átláthatatlan zagyvaság, amin tovább ront a CGI is.
Így az én sorrendem:
2.
1.
4./5.
3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!