Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogyan oldják meg azt, ha egy...

Hogyan oldják meg azt, ha egy filmben egy színész több szerepet játszik?

Figyelt kérdés
Nemsokára lesz a tévében az Apád-anyád idejöjjön, erről jutott eszembe. Az ikerlányokat ugyanaz a színész játssza, ezt hogyan oldják meg olyan jelenetben, amikor mindkét szereplő jelen van, sőt, mondjuk hozzá is érnek egymáshoz?
2010. okt. 30. 19:56
 1/4 Nyokee ZsoltTinKA ***** válasza:

Amikor egymás mellett vannak, (vagy a kép két szélén például a promoban) akkor simán össze lehet vágni 1 képre őket. (egy képosztási videotrükkel) Amikor hozzá is érnek egymáshoz, akkor az egyik a kamerának háttal van. Nem véletlenül, mert olyankor egy dublőr játsza el a háttal állót. Alakra, és ruhára ugyanaz, mint amikor szemből látszik de a dublőr arca nem hasonlít a másikéhoz eléggé.

Lényegében így lehet összefoglalni.

2010. okt. 31. 23:37
 2/4 Nyokee ZsoltTinKA ***** válasza:
Ja, és a képosztáshoz még azt elfelejtettem, hogy olyankor (is) többször veszik fel a jelenetet. Amikor a színész 1x itt, és 1x meg ott van, majd a kettőt összerakják.
2010. okt. 31. 23:39
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint nincs olyan jelenet a filmben, amikor pl. megölelik egymást vagy hasonló, és mindkettejük arca is látszik. Lehet meg kéne néznem megint, csak erre figyelve :P

Régen azt hittem ennél a filmnél, hogy tényleg ikrek játsszák, amíg meg nem tudtam, hogy a színész csajból csak egy van :D

2010. nov. 1. 08:57
 4/4 Nyokee ZsoltTinKA ***** válasza:

[link]

Régen láttam már a filmet, de ha ehhez hasonlót látsz a filmben, akkor itt egy megint más trükkel illesztik a helyére az arcot. Erre egy másik példát tudok felhozni:

[link]

Erről a filmről előbb láttam a tv-ben egy "Így készült" videót, és utána a film megnézésénél nekem már erősen feltűnt, hogy a kis testhez számítógéppel illesztették hozzá a színész arcát utólag.

Visszatérve a kérdésre: Ez a céljuk a trükkel, hogy azt hidd, ikrek. :)

2010. nov. 1. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!