Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a titkuk a koreai filmeknek...

Mi a titkuk a koreai filmeknek/sorozatoknak?

Figyelt kérdés
Annyira érdekes és különleges (legalábbis számomra) a koreai mozi, hogy már kiskorom óta nem rajongtam ennyire semmiért. Hollywood sajnos már nem a régi, a filmek többségében a dedós poénkodás és a cgi a jellemző, annak ellenére, hogy hollywoodi sorozatokból van jónéhány zseniális, de filmek terén ritka ami igazán kiemelkedő. A koreai filmeknél pont fordítva van, ott az a ritka, ami nem minőségi. Hogy csinálják, honnan van ennyi fantáziájuk, miután már majdnem minden ötletet megfilmesítettek?
jún. 5. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:
67%
Hogy neked bejön ez a kultúra ezek szerint. Ízlések és pofonok. Nekem is mutogatott egy barátom párat a szerinte zseniális koreai filmek és sorozatok közül, de engem például egyik se fogott meg.
jún. 5. 09:52
 2/5 anonim ***** válasza:
60%

Én elfogult vagyok, de a profizmus vitathatatlan.

Eltanulták a nagyoktól a technikai részét (ezen nem a gépek kezelését értem). Ötvözték a dolgot a sajátos ázsiai látásmóddal, világhoz való viszonyukkal. És ezt próbálták „világ-zenésíteni”, azaz más kultúrák számára is befogadhatóvá tenni.

Én szeretem a múltban játszódó szériákat és a jelenkori történeteket is.

(Mondjuk a régi sztorikban sokszor találkozom időzavarral. Értem rajta, hogy az elején a főszereplő még meg sem született, de egy másik középkorú. És amikor a gyerek már túl van a 40-en, az a másik még mindig középkorú, és ugyanabban a pozícióban van.)

jún. 5. 09:53
 3/5 Kedves Vezető ***** válasza:
50%

Miután elterjedt a K-Pop, kötelező majdnem minden filmben/játékban egy koreai/kínai, ennek tudatában jobban megindult a koreai film/sorozat gyártás is, és tényleg jók, lásd:

Paraziták: A szürkeség

(Mondjuk sztm az anime jobb, de jó lett a sorozat is)

jún. 5. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
A változatosság, hogy nem a tipikuk amcsi forgatókönyvek és színészi reakciók vannak benne. Én legalábbis ezért bírom öket.
jún. 5. 10:36
 5/5 anonim ***** válasza:
72%

Leszögezem hogy sose làttam, de olvastam hogy az teszi ott a sztorikat nagyon megfoghatóvà hogy a főhős motivàciója egyszerű és a főhősön a sztori keményen szàmon kéri a hibàit, így a nézőnek könnyű azonosulni vele.

Hogy ebben mennyi az igazsàg döntse el mindenki. Íràs tippeknél olvastam, de nem tudom igaz-e vagy bs.

jún. 5. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!