Titeket nem idegesít, és nem nézhetetlen számotokra az összes tudományos ismeretterjesztő sorozat?
annyira idegesítő, hogy vannak ezek az ismeretterejstő sorozatok,
és legyen szó bármiről, történelemről, űrkutatásról, dinoszauruszokról, természetfilmről, mindegyikben ugyanazokat a szinkronhangokat használják, kábé van egy nő és egy férfi, aki megcsinálja az egészet,
de már maga a film felépítése is annyira idegesítő, hogy a kutatók mindig ugyanazon a ponton ülnek ugyanabban a stúdióban, és felváltva kérdezgetik őket, és beszélnek ugyanolyan kamu izgalmas beszédstílusban ugyanazzal a szinkronhanggal, stb.
Egyszerűen nem bírom nézni őket akármilyen jó lenen a téma, kábé mint amikor a buszon hánynom kell. Olyan gagyi az egész, mint a zs kategóriás horrorfuilmek.
Idegesíteni semmiképpen sem. Ér annyit?
Kerekes József hangját ki nem állhatom semmikor, semmiben. több szériának ő a narrátora.
Azon szoktam csodálkozni, amikor szakmai lektorra, tanácsadóra hivatkoznak, és ökörségeket hordanak össze. Főleg olyan témákban, amihez értek. Pl. nyomdákkal kapcsolatban tintát szoktak emlegetni, de hát a magyarban a tinta tollban van, nyomtatni fesékkel szokás.
Volt valami ökörség a tamponnyomtatással is. Pontosan, mi arra már nem emlékszem.
Ami bosszant, az pl. az a zseniális érvelés, ami tk. semmi. Igaz, lehet, hogy a múltban piros zoknis levelibékák építettek ezer méteres tornyokat a sivatagban? A levelibéka-hívők szerint igen. Fantasztikus. Megdönthetetlen.
Meg azt nem tudom, hogy a Történelem nevű csatornán miért idióta barom zacisok meg lomisok szerepelnek.
Meg kicsit unalmas már a náci Németországról szóló műsorok minden nap. De az legalább töri.
Ez az modern amcsi séma valóban irritáló, ahogy a fele doku film abból áll hogy ülnek a studióban és a kezeikkel kapálózva magyaráznak, miközben több a dumájukban szenzációhajhász találgatás mint a valós tudomány.
Én ezért inkább csak az "óldszkúl" ismeretterjesztő filmeket nézem, ahol a narrátor csak hallható, vagy ha látható is, akkor kinn a terepen, mint pld az említett Attenborough vagy a fiatalabb tudósok közül pld. Brian Cox (fizika professzor), aki BBC-s sorozatokban szerepelt főleg (Wonders of the Solar System, Wonders of the Universe).
Na igen, ezt akartam én is mondani, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni: " ülnek a studióban és a kezeikkel kapálózva magyaráznak, miközben több a dumájukban szenzációhajhász találgatás mint a valós tudomány"
De ki nézi ezeket? Én rosszul vagyok tőlük. És ha valaki egyet megnéz, és még nem látott ilyent, akkor elhiszem, hogy érdekes, de ha látja, hogy az összes ilyen, akkor az már mindenkionek gyanús kéne legyen, hiteltelen, unalmas és idegesítő, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!