A moziban 18+os film esetén kérnek életkort igazoló okmányt?
Figyelt kérdés
Vagy csak akkor, ha az adott személy fiatalabbnak tűnik?máj. 20. 00:19
1/10 TR75 válasza:
Nem kérnek, a korhatár besorolás ajánlás.
3/10 anonim válasza:
Amikor én voltam fiatal - 80-as évek - még nemcsak elkérték a személyit, de ki is küldtek a moziból, ha nem volt meg az adott korhatárod. DE mivel ez szúrópróbaszerűen történt, így volt, hogy láttam olyan filmet, amin aztán rosszul is lettem, ilyen volt anno a Nyolcadik utas: a halál (Alien).
Manapság nincs ilyen, úgyhogy ahogy előttem is írták, ettől nem kell tartanod.
4/10 A kérdező kommentje:
3-as
Az igen :D. Mennyi voltál ekkor?
máj. 21. 12:42
5/10 anonim válasza:
#4: Még nem töltöttem be a 17-et, csak az év végén (1981), és a Nyolcadik utas 18 év felettieknek ajánlották. Szóval én rosszul lettem a nyálkától csöpögő alienen (Mellesleg a kedvenc kultikus sci-fi filmjeim egyike), mentségemre szolgáljon, hogy nem csak én, hanem az operatőr, aki ott volt a forgatáson szintén elhányta magát. Ridley Scott később azt nyilatkozta, hogy ebből következtetett arra: sikere lesz a filmnek. Őt, a rendezőt is Lucas Star Wars-a inspirálta, hogy olyan sci-fit forgasson, ami valódinak / realisztikus hat. Hát mit mondhatnék, sikerült neki. :)
6/10 Gamestar válasza:
Én 14 évesen láttam a filmet,de nem találtam se félelmetesnek, se undorítónak. Amikor a kis csemete kiszökött a tag gyomrából az kicsit erősen hatott. De nekem voltak nagyobb félelmeim is ennél.
7/10 anonim válasza:
Gamestar: Te is akkoriban voltál fiatal? A 80-as években? Mert ha nem, a későbbi generációnak már könnyebben alakult ki egyfajta rezisztenciája (ellenállása) az effajta filmek látványeffektjeihez. Adjuk azt is hozzá: sosem szerettem a horrort (most sem), tehát az inger küszöböm alacsonyabb lehet, mint a tied. Nekem több az empátiám, jobban belérzek a dolgokba, érzékenyebb vagyok, és így esett. Nem kell feltétlen tromfolni, hogy te bezzeg már 14 évesen se találtad félelmetesnek, vagy undorítónak a filmet, én meg 17 évesen igen.
8/10 anonim válasza:
Nem mostanában voltam moziban, de tőlem sosem kértek bármilyen filmre is mentem, és szerintem ez kb mindenkivel így van
9/10 anonim válasza:
Eredetileg úgy működött, hogy korhatár alatti személy csak nagykorú felügyelettel mehetett be. De régóta nem tarják így be. Az X esetén maradt szigorúbb a helyzet, ott jobban előfordulhat.
10/10 anonim válasza:
9+
Én az Alien-t amúgy - három folytatásával együtt - 9 évesen láttam, 1998-ban, a 4. Alien-t moziban apámmal. Minket megkérdezett a beengedő, hogy biztos-e a szitu. :D Majd odabent a film kezdetekor beszólt valaki hangosan, hogy Liberót felkötni. Azóta ez a saját dumám lett sok esetben. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!