Melyik a legjobb magyar film szerintetek, amit érdemes megnézni és miért?
Édes Anna
Ház a sziklák alatt
Árvácska
Körhinta
Szegénylegények
Isten hozta, őrnagy úr!
Pacsirta
Indul a bakterház
Moszkva tér
Vörös föld
Jutalomutazás
Dögkeselyű
Hideg napok
A legelismertebbek egyértelműen Jancsó és Tarr filmjei, de amúgy persze ízlés kérdése. Az én legnagyobb kedvencem évtizedenként:
Hortobágy (1936)
Emberek a havason (1942)
Körhinta (1956)
Csend és kiáltás (1968)
Szerelmesfilm (1970)
Napló gyermekeimnek (1984)
Szürkület (1990)
Werckmeister harmóniák (2000)
Saul fia (2015)
Van jónéhány, ízlés dolga, nekem például a Meseautó. Egy romantikus kapcsolat, fondorlatos sztorival körbekerítve. Az eredeti 1934-es film se rossz, de szerintem a 2000-es remake sokkal jobb.
Azon kívül még:
Köszönöm, hogy elgázolt
A miniszter félrelép
Tibor vagyok, de hódítani akarok
Magyar vándor
Idegölő (magyar-görög)
Európa Expressz
Macskafogó (1986)
Mert jó a történet, jó a mondanivalója, jó poénok vannak benne és nagyon királyok a zenéi és a dalai!
Nekem az egyik kedvenc magyar filmem a Szegény gazdagok c. film, Benkő Gyula, Bara Margit, és Krencsey Marianne szereplésével. Benkő, mint a karizmatikus Hátszegi báró, aki egyszerre kifinomult úriember, charmeur és lovag, aki szórja a pénzt, mintha nem számítana, míg Fatia Negra képében nem átallja a barátait is kifosztani :D Óriási alakítás, az biztos.
Inkább színészeket említenék, ezzel nem lehet mellélőni. Olyan nevek, mint Jávor Pál, Kabos Gyula, Latabár Kálmán, Soós Imre, Tolnay Klári, Turay Ida, Szeleczky Zita, Páger Antal... és még sorolhatnám. Közhelynek tűnhet, de régen tudtak színészkedni, volt sztárkultusz mint hollywood aranykorában.
Eldorádó
A tanú
Isten hozta, őrnagy úr!
Sose halunk meg
Szamba
Szerelem
A tizedes, meg a többiek
Nekem nagy kedvenc magyar filmem a Kaméleon.
De a régiek közül a Körhintát szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!