Milyen filmeket szükséges megnézni a Furiosa előtt?
Eddig négy Mad Max film készül, de a Fury Road egy soft reboot, nem pedig az eredeti trilógia közvetlen folytatása. A Furiosa pedig a Fury Road előzménye lesz, így akár az eddigi filmek ismerete nélkül is élvezhető és értelmezhető lehet, de én azt javaslom, hogy nézd meg legalább a Fury Roadot.
Ha időd engedi, akkor az eredeti trilógiát is érdemes végignézni, mert óriási a kulturális hatása a filmeknek, különösen a második résznek. Ráadásul mind a mai napig látványos és élvezetes alkotásokról beszélünk. A nyersségük miatt én az első két filmet preferálom.
Arra azért érdemes felkészülnöd, hogy az első rész egy kis költségvetésű film a 70-es évek végéről, lehet igényel majd némi türelmet, ha nem vagy hozzászokva a hasonló mozikhoz.
A harmadik részt tartják a leggyengébb filmnek, amivel én egyet tudok érteni, de ennek ellenére érdemes megnézni, mert van jónéhány emlékezetes pillanata.
#3 Ez a filmek sorrendje:
Mad Max (1979)
Mad Max 2 (1981) – Az egyesült államokban The Road Warrior címen futott, gyakran itthon is hozzáteszik az Az országúti harcos alcímet.
Mad Max Beyond Thunderdome (1985) – Nálunk Az igazság csarnokán innen és túlra fordították az alcímet. Leginkább Mad Max 3 címen fut.
Mad Max: Fury Road (2015) – Magyar címén Mad Max – A harag útja.
Ha az eredeti trilógia is érdekel, akkor megjelenés szerinti sorrendben haladj. A civilizáció hanyatlásának egy újabb fázisa jelenik meg minden részben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!