Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ajánlanátok még ilyen filmeket?

Ajánlanátok még ilyen filmeket?

Figyelt kérdés

Tegnap megnéztem a The Spider Labyrinth (Il nido del ragno) c. 1988-as olasz horrorfilmet, ami Budapesten játszódik, egész pontosan a Budai Várnegyedben.

Kíváncsi lettem, más Budapesten játszódó (vagy legalább ott forgatott) olasz hororra is.

Azt olvastam, hogy a 80-as évek végén az olasz filmesek kedvelt forgatási helyszíne volt Budapest, de kevés konkrét forrást találtam.

Azt tudom, hogy az 1989-es The Church (La Chiesa) c. Michele Soavi filmet is nagyrészt budapesti helyszíneken forgatták elsődlegesen a Mátyás-templomban, de a történet Németországban játszódik.

Itt vannak az előzetesek:

The Spider Labyrinth

[link]

The Church

[link]

2024. ápr. 15. 19:56
 1/1 anonim ***** válasza:

A 80-as évek végén és a 90-es évek elején Budapest valóban népszerű helyszín volt az olasz filmkészítők körében, különösen a horror műfajban. Az olasz rendezők előszeretettel választották a várost a hangulatos, történelmi helyszínek miatt, amelyek gyakran költséghatékonyabbak voltak, mint más európai városok.

Az általad említett "The Spider Labyrinth" (Il nido del ragno) és "The Church" (La Chiesa) mellett van néhány további példa olyan olasz horrorfilmekre, amelyeket Budapesten forgattak vagy amelyek Budapesten játszódnak.

További Budapesten forgatott olasz horrorfilmek:

"The Sect" (La Setta) - 1991

Rendező: Michele Soavi

Tartalom: A film egy rejtélyes szektáról szól, amely sötét rituálékat végez, és egy fiatal nőt próbál bevonni ezekbe a rítusokba. Bár a történet nem konkrétan Budapesten játszódik, a film bizonyos jeleneteit Budapesten forgatták. Michele Soavi gyakran választott közép-európai helyszíneket filmjeihez, és Budapest egyik kedvelt helyszíne volt.

"Opera" (Terror at the Opera) - 1987

Rendező: Dario Argento

Tartalom: Bár a film nagy része Rómában játszódik, a forgatás bizonyos részei Budapesten zajlottak. Dario Argento egyik legemlékezetesebb alkotása, amelyben egy fiatal operaénekesnőt egy sorozatgyilkos kezd üldözni. A város szimbolikus építészete tökéletes háttérként szolgált a film sötét és nyomasztó hangulatához.

"Demons 3: The Ogre" (La casa dell'orco) - 1988

Rendező: Lamberto Bava

Tartalom: Bár a film hivatalosan nem a "Demons" sorozat része, gyakran így emlegetik. Ez a film is több európai helyszínen játszódik, és bizonyos jeleneteit Budapesten forgatták. A történet egy régi kastélyban játszódik, ahol egy család furcsa és hátborzongató eseményekkel szembesül.

2024. aug. 11. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!