Elgondolkodtató, érdekfeszítő, szokatlan filmeket ajánlanátok?
Néha úgy érzem, hogy már minden ilyet láttam, persze ez nincsen így.
Kedvenc kategóriák:
- Dráma
- Thriller
- Sci - fi (nem fantasy)
- Horror
- Horror - vígjáték
- Krimi
- Lélektani horror/dráma
- Pszichológiai filmek
Vagy bármi ami társadalomkritikával bír. Nem kiszámítható, vagy klisés (bár ha van benne egy - kettő az még nem a világ vége)
Nem bánom, ha nem happy enddel végződik. Lehet életrajzi vagy megtörtént eset alapján.
Erőm sincs felsorolni, hogy melyeket láttam, mert szinte csak ilyeneket nézek. Az is bejön, ha “nincs vége” a filmnek, azaz nem szájba rágja a szerző a végkimenetelt, hanem a néző maga mereng el a történteken még a film megnézése utáni napokban is.
Akinek eszébe jut bármi ami “durva” és maradandó film, írhatna párat, vagy legalább egyet. Lehet a legtöbbre az lesz a válaszom, hogy már láttam, de legfeljebb mások számára még hasznos lehet. :)
Az ördög dublőre
The Devil's Double
thriller 2011.
Arc (Powder)
Virágot Algernonnak
A csodabogár
Buster Scruggs legendája
Ink - ha nem jő az édes álom
A puszta
A szél
Más világ
A hullaégető (juraj herz)
A sátánfajzat (werner fassbinder)
Mit tettem, hogy ezt érdemlem? (pedro almodovar)
Amarcord (federico fellini)
Miért lett R úr ámokfutó? (werner fassbinder)
Nem vagyunk mi angyalok
1989. ‧ Vígjáték/Thriller
Nagyon sok film nem volt fent több nyelven sem! Illetve azok is ki lettek zárva, amik nagyon - nagyon régiek, mivel tapasztalataim szerint az élethűtől távol állnak! Egy - két kivétel akad persze. De ritka.
13 került letöltésre jelenleg. Akinek van ötlete az írjon!
Kim Bok-nam Salinsageonui, Jeonmal, Angmarul poatta,
The Chaser/ Az üldöző (2008),
Aku no Kyōten, Audition / Odishon, The cure (1997), Sigan /Time (2006), Piéta, Moebius (2013)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!