Az 1966-os Nagyítás c. filmnek tulajdonképpen mi a mondanivalója, miért szeretik sokan?
Számomra iszonyúan semmitmondó egy film volt, a főszereplő egy is nagyon unszimpatikus alak, és eléggé elvetemültnek is látszik. Ez a rejtély így el lesz vágva a fenébe, alapból a nő honnan tudta a lakását a férfinak, egyből ott termett.. Nem gondolom hogy követte volna, hisz elrohant a park egy teljesen másik irányába.
De ami a legjobban bosszant, amikor a lakását feldúlják.. kérdem én miért? Mármint persze sejtésem van, de pontosan abban a pár percben, amikor a főhős átrohan a szomszéd udvarba? Kicsit azért különös..
Hová lett a hulla, pontos személyleírás alapján azonosítható lett volna a hölgy, és a halott férfi is.. Kicsit így felbosszantott a film.. nyilván olvastam fórumokon hogy elvontabb figurák kisregényt írnak a filmről hogy így zseni úgy zseni hát nemtudom..
És ez még Antonioni emészthetőbb filmjei közé tartozik :D
Az én meglátásom szerint a művészről és a művészetről, az élettel való viszonyukról szól. A történetben a művészet a pillanatnak szól, az alkotásról, és csak az adott körülmények között hozható létre, míg a való élet kevésbé izgalmas.
A film elejétől együtt kellene gondolkodni a főszereplő "fotóművész" agyával, és persze nem ártana ismerni a 60-as évek Angliáját.
Tekintettel arra, hogy ez napjainkban már nem valósítható meg, így bizonyára sosem fogod megérteni.
😉
Fejtsd ki akkor kérlek nekem, énis szeretnék úgy látni ahogy te, kedves nem földhözragadt gondolkodású egyén :)
Persze hogy nem, hisz nincs is nagyon mit megérteni, elvont agytröszt az egész.
Egyébként elég sok filmet láttam a 60-70es évekből, szóval nem vagyok azért teljesen tájékozatlan.
Nem lehet együtt gondolkodni a karakterrel, sajnos túl abszurd unszimpatikus pojáca. Össze vissza autózik a városban (nyilván éleveszélyesen, vásárolgat, parkokban szökkenget.. A Mélyvörösben egy szerethető figurát alakított, de itt egy igazi beképzelt tuskó.
Ahhoz képest hogy ennyire ekézed a korszakot és a filmet, egész jól ismered.
Bár ha ennyire bosszant akkor miért foglalkozol vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!