A Dűne part 2 végi tőrös jelenetet értik a kritikusok, vagy ez egy olyan "baki", amiről nem beszélnek a hype miatt/nem tudják hova tenni ? (SPOILER)
SPOILER:
Már a moziban is érdekes reakciókat váltott ki a jelenet:
A film végén, Feyd Rautha beleszúrja Paul Arteides saját tőrét, annak bal oldalába, Paul végül hasonlót tesz ellenfelével, majd győztesként feláll, és kihúzza a jobb vállából a tőrt. A csata előtt/után is elég jól látszanak a tőrök, szóval nehéz nem látni mi történt. Az oldalbaszúrás után még tántorog is Paul a kamerának, hogy mindenki jól lássa benne a tőrt.
Azt gondolom ez egy szándékos "baki". Hozzáteszem, az egyik kedvenc Sci-Fi m lett mindkét fél, a Part 1, és a Part 2 is. Libabőr végig. :)
Nem, Rautha-t is a saját tőrével szúrja le, Nézd meg nyugodtan valahol. (Mint írtam a kérdésben is nehéz nem látni) Rautha a bal kezével fogja Paul tarkóját a jobb vállánál miközben megpóbálja leszúrni.
A saját tőrével szúrja le Paul Rautha-t, aztán a sajátját kihúzza a jobb vállából, azt amit néhány pillanattal előtte az oldalába kapott.
Ez nekem is feltűnt!
De szándékosan miért bakiznának?
Passz, csak tippjeim vannak, de nehéz elképzelni azt a forgatást ahol ezt senki se veszi észre. Meg gondolom párszor megnézik mielőtt kiadják. Elég nagy hangsúlyt kapnak a tőrök a harc elején, végén, közben is hogy lássa a néző melyik milyen formájú, melyik kié, stb..
Túl nagy költségvetésű film ez egy ilyen telibe véletlenhez.
Szerintem.
Meglepő változtatás a könyvhöz képest, valóban.
Gondolom a rendező így akarta demonstrálni, hogy a harkonnen egy komoly ellenfél.
Így ez a változtatás nem vészes.
Az a változtatás meg, hogy jessica nem sunyiban, hanem nyíltan használja ki a buta fremenek hiszékenységét nekem kimondottan tetszett.
Ami hiányzott az az űrliga meg a navigátorok. Akik tudják, hogy a fűszer=féreg. És ha Paul megöl minden férget, akkor vége a fűszernek.
E miatt a fenyegetés miatt hódolnak be neki.
Viszont a filmből ez kimaradt.
Ahogy azt sem magyarázták meg a filmben, hogy a fűszer miért is olyan fontos.
Nem a változtatásokról beszéltünk, hanem a tőrpárbaj megvalósításáról, érti mindenki, hogy mi akart lenni, csak kicsit' szembeötlő a "tőrök útja". Nekem így is az egyik kedvenc filmem lett, de ha már behoztad, igen,valóban van pár gyengeség még.
A fűszer fontosságát amúgy az előző rész elején letudják pár mondattal.
Ami számomra még kicsit bugyuta (mai szemmel) az az hogy elég hamar rollerozik a végére már mindenki a férgeken, az kicsit olyan Avatáros.
Lehet lemaradtàl róla, de készült tv sorozat.
6 részes. A casting mondhatni borzalmas, de könyvhűségben elég jó lett. Plusz a férgek a tv sorozatban lettek a legjobbak.
Viszont az új film a pár változtatás ellenére is-ki vannak húzva a mentátok és az űrliga-így is a legjobb feldolgozás lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!