A Star Wars-ban hogyan lehetne a legkevésbé rossz módon visszahozni Mace Windut, ha feltételezzük, hogy mégsem halt meg?
Hát nem tudom. Én már annak idején, 2005-ben is furának tartottam hogy Mace ennyitől meghaljon, persze nyilván egy átlag ember ebbe 100% belehal, de basszus az egyik legnagyobb, legerősebb Jediről van szó, aki ráadásul rendkívüli módon uralta az erőt.
Ehhez képest Darth Mault KETTÉVÁGTÁK és zuhant 3 kilométert, mégis életben maradt. Sabinet, aki még csak nem is jedi, leszúrták mégis megmaradt, Boba Fett is kijött a sarlaccből, és még lehetne sorolni. A kéz levágás nyilván semmi, az meg hogy zuhant pár emeletet: akár egy siklóba is beleeshetett, de simán tompíthatta is az esését az Erővel.
Szóval szerintem egyáltalán nem lenne OP ha túlélte volna, az más kérdés hol volt ennyi ideig és mit csinált, hogy nem találták meg utána a klónok stb. Ez lenne az igazi fejtörő, de Filoni tuti ki tudna találni valami olyat ami nem hat nagyon erőltetettnek.
Olvasd el mégegyszer amit írtam. Abban egyetértünk hogy túlélhette a zuhanást. De már nincs helye az időben. Meg kellene magyarázni, hogy hol volt a zuhanást követő időkben. Amúgy is marhára elcsépelt fordulat, amikor kiderül egy halottnak hitt karakterről, hogy életben van. Inkább alkodsanak újakat.
Általában az ilyen próbálkozások nem szoktak jól elsülni. A meghaltnak hitt karakterek visszahozása legtöbbszőr egy tipikus nézettség generáló bombaként funkcionál, amivel a bevételt próbálják maximalizálni.
De a filmművészetben vannak azért váratlan meglepetések is. Minden a kreatív munkafolyamatokon múlik. Maga az első Csillagok Háborúja film is egy bugyuta flash gordon szerű B filmnek tűnt egészen a premier napjáig. És nagyon sok elemében nem is annyira különbözik az ilyen filmektől. Mégis egy jelenséggé vált, mert annyira kreatív és jópofa volt.
Windu visszahozását is meg lehetne oldani nagyon kreatív módon úgy elvarrva a szálakat, hogy az ne legyen erőltetett. Ez csupán az írói tehetség és kreativitás függvénye. Nem kell nagy megfejtésekre gondolni. Bőven elég egy ötletes és izgalmas kis történetszál is.
Az kétségtelen hogy túl nagy szerepet nem kaphatna amúgy sem. Hiszen a történések nélküle is lezajlottak. De az SW univerzum sokkal nagyobb annál, hogy a skywalker vonalra korlátozódjon. Maga Yoda karatere is száműzetésben élt, és ha Luke nem megy oda, akkor nem is jutott volna neki semmilyen komolyabb szerep a 66-os parancs után.
Ami számomra érdekes lehetne, az pl. egy Boba Fett-el való mellékszál. Hiszen Windu ölte meg Boba apját Jango Fett-et, amit a kis Boba ráadásul végignézett. Windu (ahogy Yoda) száműzetésbe vonulhatott volna. Amiről ha Boba tudomást szerzene, bizonyára felkeresné és megpróbálna bosszút állni. A párbaj még akár kiegyenlített is lehetne, ha Windu elveszítette képességeit, mint pl. Obi-Wan a sorozata elején. Közben a Birodalom is tudomást szerezhetne arról, hogy Windu él. És így az inkvizítorok de akár Darth Vader is bekerülhetne a képbe.
Egy ilyen sorozat vagy film szinte biztos hogy bukás lenne, mert a Disney vérszemet kapna és megpróbálná a lehető legjobban maximalizálni a profitot. De ha ezt rábíznák a szakemberkere és művészekre, akkor egy teljesen jó, akár ikonikus alkotás is születhetne. Szerintem minden a művészi szabadságon, kreativitáson és az alkotás közbeni flow élményen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!