Mivel jobb a Netflix (vagy bármelyik hasonló szolgáltató), mint a torrent?
A magyar, külföldi, nemzetközi torrentoldalakon kis túlzással minden film elérhető, amit valaha leforgattak (és nem veszett el azóta).
Ehhez képest nemrég hozzáférést kaptam egy Netflix-fiókhoz, megdöbbentem, mennyire karcsú a kínálat.
Mások viszont aligha értenek velem egyet, mivel milliók fizetnek elő. Miért, milyen pluszt ad?
9
Már torrentről sem kell letölteni...Hiszen vannak olyan oldalak ahol kb.ugyanúgy lehet nézni a filmeket mint a netxlixen.Csak előfizetés nélkül.Mondjuk a képminőség az lehet,hogy valamivel rosszabb;de hát valamit valamiért..
Nem tudom, kb. két kattintás letölteni valamit és max 10 perc alatt lent is van egy mai sorozat 8-10 résszel. Nekem nem tűnt még kényelmetlennek a torrent.
Aztán ha tetszik valami, akkor megveszem fizikai formában, ha kiadják.
Ezek az online/streaming dolgok annyira nem vonzóak, max ha minden egy helyen lenne, mint steamen vagy valamit örökre megtarthatnék, mint audiblen.
12
Oké de ha tv-n akarod nézni vagy telefonon? Akkor lehet jobbra balra másolgatni mint a 90-es években. Nekem nem sok az a pár ezer forint hogy csak nyomok kettőt és megy minden platformon.
13. Tévén is el lehet indítani, amit letöltöttél, ha van megfelelő lejátszód. Elég rákapcsolni a külső merevlemezt, amin a sorozatok vannak. Telefonon pedig nem nézek filmeket/sorozatok és játékokkal sem játszok.
Nekem sok a sokszor pár ezer, amikor nem csak ezért fizetek.
Egy mai játék 30-100 euró között mozog, játékért jobban megéri fizetni, mert a torrentezett mindig rosszul fut, bugos. Azt nyilván eredetiben veszi meg inkább az ember. Felmentek a könyvek árai is, ami régen 3000 ezer volt puha kötésben, az ma 5000 is. Egy angol kiadás vagy hangoskönyv még drágább. De megint jobban megéri, mint a film/sorozat streamingen, mert örökre az enyém marad, audible előfizetéssel sokkal drágább könyveket is a könyvtáramba tudok tenni és valami meg ajándék. Ilyen mikor volt streamingen? Én nem tudok róla. Ellenben van kínálat csere, ha lejár a szerződésük leveszik a tartalmat, vagy ott a régió block. Ilyet én máshol még nem láttam, hogy a tartózkodási helyem alapján korlátozzák mit nézhetek meg. Kösz, de nem.
És ezek csak a passzív hobbik.
14
Tehát szerinted sem megoldás a torrent. Akkor nincs miről beszélni :)-
15. Nem írtam ilyet.
Miért ne lenne megoldás a torrent? Most úgy kéne tenni, mintha a művészethez vagy tudáshoz való szabadság jog újdonság lenne? Vagy a csórók kitalációja?
Nem véletlenül léteznek olyan oldalak, mint a z-library, vetbooks vagy a scihub sem, ahova tankönyvek, tanulmányok, szakcikkek kerülnek fel ingyenesen elérhető formában, mert a "predatory" viselkedésű, pénzéhesek felnyomják az árukat vagy paywall mögé rakják őket.
Mindenkinek megoldás a torrent, mert egyszerű rajta keresztül beszerezni azt, ami érdekel vagy kipróbálni valamit, amiben nem vagy biztos, hogy meg akarod venni.
Ahogy érdemes olyanokat is pénzzel támogatni, akiknek számodra szimpatikus a munkája és szeretnéd, hogy ezt tudják folytatni a jövőben.
Mindenki eldöntheti, hogy mit szeretne.
#10 Ez egy jó nagy baromság amit írtál. Kb. a kreténeknek van ilyen véleményük.
Valóban vannak oldalak ahol online is fent van minden sorozat és ingyen és tv-ről is megy.
De itt most a torrentről van szó kifejezetten.
Lényeg, hogy mondhatni minden ingyen van.
De szerintem attól függ kinek mi a kényelmes és mihez ért...
Elég sok ismerősöm van aki annak is örül h ezeket a szolgáltatókat tudja használni tv-n.
Arról van szó, hogy az emberek kényelmesek és nem értenek dolgokhoz. Vannak sokan, akik bár képesek lennének rá, nem torrenteznek, mert vissza kell osztani vagy előfizetni. Azt meg lehet Netflixre (és a többire) is.
Aztán vannak azok, akiknek lövése sincsen a torrentről, a mobilt is a gyerek állította be, de még online filmezni sem tudnak. Az előfizetésben meg segít a gyerek...
Nem új dolog ez, a lustaságot és/vagy képzetlenséget sok esetben kihasználják mások. Az autószerelő, a gumis, a PC javító, villanyszerelő, burkoló stb. Rengeteget spórolhatna sok ember, ha rászánná magát az alapvető dolgok elsajátítására.
De egyrészt csak kényelmesebb, ha más csinálja meg, ráadásul neki is meg kell élnie...
Nincsen új a Nap alatt.
Semmivel, a streaming szolgáltatások szarok
Mig torrentoldalakon minden fent van amit akarsz, addig streamingen csak bizonyos ideig vannak meg a cuccok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!