Aki moziban dolgozik, vagy aki híres stúdiókban szerepel, az el tudná magyarázni nekem, hogy miért tiltják le folyamatosan azokat a filmeket, amiket most vetítenek le a mozikban. Miért minősül törvényszegésnek az, ha megosztom valahol a filmet?
És mi van azokkal, akik faluban laknak és idősek. Meg szeretnének nézni egy jó filmet, de a törvény miatt nem oszthatom meg az interneten.
Azt szeretném csak, hogy az emberek spóroljanak, és hogy ne járjanak mozikba, hogy ételre maradjon pénz.
Nem akarom megsérteni az embereket, de olyan érzésem van, hogy ez az egész a pénzlehúzásról szól.
Nagyon szemét dolog szerintem. Már azért is fizetnünk kell kétféle adót, hogy az interneten az ingyenes oldalakat meg tudjunk nézni. Mi lesz ennek a vége? Kinyírnak minket, ha nem fizetünk?
Ezt hozta a kapitalizmus.
Hát nekem sokkal jobb volt a tiszta szocializmusban élni Jugoszláviában.
Haver, egy átlag film jellemzően többezer fős gyártócég erősen határidős munkája, amiben az összes tag igen aktívan részt vesz. Gondolom láttál már életedben stáblistát. Többezer szakember vagy ilyenekből álló csapat, a legtöbbjük igen keresett és szükségszerűen nem gombokért vállal el dolgokat. Több évig készül egy film. Párezer fő 4-600 napi, igen emelt bére szerinted mi kiadás lehet? És akkor még ott az utaztatás, a helyszínek esetleges bérleti díja, a nagyvárosi útlezárások költségvonzatai, a tényleges robbanások-rombolások, autótörések, amiket bonyolultabb lenne spec. effekttel kivitelezni ugyanolyan jóra, és a számtalan reklámfelület, jogi irodák költségei konkrét esetekben, hadd ne szedegessek többet össze, nagy befektetés, iszonyú nagy. Aminek meg kell térülnie. Nem az állam pénzeli, fogd fel, meg kell termeljék maguknak a hasznukat a rengeteg kiadás fölött. Ha sokkal több lesz, mint várták, az nyilván nem baj, de mostanság mintha nem lenne olyan egyszerű ez... Ki tudja miért... Lehet köze van a letöltögetéshez... Ami létezik akkor is, ha neked nem sikerült megtalálnod egyetlen gyűjtőoldalt se.
Költözz a németekhez szerintem, ott próbálj letöltögetni meg warezolni! Majd visszakívánkozol ide, amikor a háromlábú német király ringat álomra a sitten.
"Ha a szerzői jogról beszélünk, akkor mondjon már valaki példát arra, hogy új filmeket is sugároztak a TV2-n vagy az Rtl klub-on"
Pont hogy a tv csatornákra is vonatkoznak a szerzői jogok. Ha vetítési jogot szeretnének az újabb filmekre, az rendszerint sokmilliós tétel.
Arról van szó, ha megismered a sztorit, már nem leel rá kíváncsi. Ők meg el akarják adni, ha már olyan sokba került előállítani.
Majd, amikor már lefutott a m9zikban, akkor játszhatja a tv és később mehet a netes ingyenes felületre is egy idő után.
Már kaptál kielégítő válaszokat, mégsem érted.
Lenne egy kérdésem. Miért nem jogászoknak címzed?
Jegyszedő, pénztáros, filmben szereplő honnan tudná ezeket?
"Hát nekem sokkal jobb volt a tiszta szocializmusban élni Jugoszláviában."
Nem tudom mi bajod van, de nem csekélység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!