A mai Hollywoodi filmek miért ignorálják a magabiztos, erős heteró keresztény fehér férfi karaktereket?
Szerintem a kereszténységet soha nem csípték annyira Hollywoodban, mivel nem éppen keresztények alapozták meg a filmipart.
Inkább csak kihasználják, hogy már nem annyira vallásos a nyugati világ (közönség) és próbálkoznak mindenfélével. Illetve a saját hibáikat és bűneiket próbálják leverni a nagyérdeműn. Hollywood végig szexista, rasszista és homofób volt. Most nézek egy sorozatot arról, hogyan csinált Hollywood a meleg férfi színészeiből hetero férfi ikonokat és sokszor hogyan hagyta őket a bajban.
Nem gondolom, hogy az egészséges maszkulinitás a woke vagy az lmbtq ellenpólusa lenne. A jó oldalon álló klasszikus férfi karakter mindig védte az elesetteket, elnyomottakat, gyengéket. Soha nem volt olyan üzenete, hogy gyűlölni kéne másokat.
Engem Hollywood (főleg mostanában) egy olyan pszichopata vagy nárcisztikus pszicho személyre emlékeztet, aki próbálja imitálni a filmjeiben az emberi érzéseket, az empátiát és hasonlókat, de mivel pszicho és fogalma sincs ezekről az érzésekről, ezért egy csomó kínos, erőltett filmet hoz létre.
Top 10 film főhősei (kettő kínai, azokat nem írom ide):
Barbie - nem fehér férfi (de a legfőbb mellékszerep fehér férfi)
Super Mario Bros.: A film - fehér férfi
Oppenheimer - fehér férfi
A galaxis őrzői: 3. rész - fehér férfi
Halálos iramban 10. - fehér férfi
Pókember: A pókverzumon át - fekete fiú
A kis hableány - fekete nő
Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész - fehér férfi
Tehát a filmek kétharmadában fehér férfi a főszereplő. Te milyen filmeket nézel, kérdező? ;)
4. És így lehet manipulálni mindenféle adattal.
Ha kiírnád a két másikat is, akkor már csak fele maradna. Amiből az egyik animációs film, így marad igazából négy.
Aztán nincs fégyelembevéve, hogy pl. vin Diesel nem tartja magát fehérnek.
És befigyel az is, hogy a másik háromba diverz a főszereplők felhozatala, ezeréves franchise befutott, szuperhíres színésszel.
ma 21:26
A két másik - ahogy említettem - kínai film, nem hollywoodi. Fura elvárás is lenne esetükben a fehér főszereplő.
A többi csak mellébeszélés, a főszereplő volt a kérdés. Játszhatunk felőlem olyat is, hogy összeszámolod, melyik filmben hány perc szövege volt fehéreknek és nem fehéreknek, férfiaknak és nem férfiaknak, kik kaptam magasabb bért vagy akár csak hogy számszerileg hányan voltak. Biztos vagyok benne, hogy nem az az eredmény jönne ki, amire a rasszista kérdező rá van izgulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!