Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mindegyik filmnél, sorozatnál...

Mindegyik filmnél, sorozatnál miért nem a 48 fps már az alapszabvány?

Figyelt kérdés
2024 van mindjárt, a blu-ray gyakorlatilag már 15 éve elterjedt. Miért baszakodnak még mindig a 24 fps filmekkel?! Vagy csak engem zavarnak ennyire? 24 fps-el nézni a filmeket idegesít, szerencsére van az LG tévémen trumotion, azt be kell kapcsolnom mert a 24 fps a szememnek már akadozik. Az avatart természetesen 48 fps-ben néztem a mozikban és szemmel látható különbség volt. Trumotion segít valamennyit és simább lesz a mozgás. Sport műsorokat is kb. Bűn 24 fps-ben sugározni. Mert aki szerintem minimálisan igényes a filmekre az már 15 gigabyte alatt le sem tölt filmet. A következő lépésnek annak kéne lennie, hogy mindent már 48 fps-ben vesznek fel.

2023. nov. 20. 01:13
1 2
 11/13 anonim válasza:
#10es vagyok. Bocs hozza tennem: 1db mozi film nem keszul 1080pban a mai korban. Regen biztos volt
2024. ápr. 30. 00:00
 12/13 A kérdező kommentje:
Ez remek. Akkor csak a kivetítők butítják le 1080p-be a mozikban? Egyébként úgy reklámozzák az imax mozikat, hogy szebb a képe, ott több mint 1080p vagy mitől szebb?
2024. ápr. 30. 00:32
 13/13 anonim válasza:
Szinten 10#es meg 11#es meg korabbi vagyok: Nem, mozikban nem 1080p a kivetito. Valami art moziban ami 10 ferohelyes ott lehet, de rendes nagy moziban (cinema city, etele, stb…) nem 1080p. Minimum 4k ott is, ha 1080p lenne egy olyan nagy vasznon akkor nem latnal kb semmit rendesen. Az IMAX nem az hogy szebb a kep. Az szimplan annyi hogy mas kep aranyban veszik fel a filmet. Nem 2.4:1 hanem 1.43:1. Az az felul es alul tobbet latni. Technikailag nagyobb a kep, tobbet latsz. Mondjuk az igazi imaxnek meg van sok mas osszetevoje is mint az hogy imax kivetito kell, igazi imax kameraval kell felvenni es az hogy imax kameraval veszed fel az mar adja hogy szebb a kep. De sajna magyarorszagon nincs igazi imax kivetito csak digitalisan megoldott igy itthon ez sokat nem szamit
aug. 15. 11:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!