Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Bizonyos mesefilmekbe miért...

Bizonyos mesefilmekbe miért szoktak szexuális célzásokat tenni?

Figyelt kérdés

Teljesen fel vagyok hábororodva. Szoktam neten nézni mesefilmeket, erre már a második az amiben az van hogy szexelnek illetve beszélnek róla. Egy mesefilmbe mi a francért tesznek ilyeneket.

Leginkább ezeken vagyok kiakadva:

- A tizedik királyság (kb 5 részes sororozat)

- A békakirályfi (2001)

[link]

[link]

Komolyan mondom elegem van!!

2023. okt. 19. 22:12
 1/8 A kérdező kommentje:
És az egyik 12 karikás, a másik annyi sem. Ez mégis hogy lehetséges???
2023. okt. 19. 22:14
 2/8 anonim ***** válasza:
22%
Bár ez lenne az életem legnagyobb problémája.
2023. okt. 19. 22:26
 3/8 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem értem.

Nem kéne az ilyeneket szigorúbban venni?

2023. okt. 19. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nem. Sőt. Nem kellene tabuként kezelni a témát, fel kell világosítani a gyerekeket, rendesen, mert sok esetben fogalmuk sincs, hogy lesz a gyerek, hogy kell(ene) védekezni, csak azt tudják, hogy minél hamarabb le kell feküdni valakivel, mert az "menő"
2023. okt. 19. 23:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Tizedik királyság nem elsősorban gyerekeknek szóló mesefilm, hanem inkább meseparódia-szerűség, mint a Shrek...
2023. okt. 20. 13:44
 6/8 anonim ***** válasza:
17%
Én azonnal betiltanék mindent, aki pedig ennek ellenére is nézi az a rendszer és az emberiség ellensége, így deportálnám Szerbiába, egy munkatáborba.
2023. okt. 20. 15:19
 7/8 anonim ***** válasza:
28%
#6 Ez az, M1-et a népnek!!!! (irónia volt)
2023. okt. 20. 15:26
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A néhai Jankovics Marcellt, kiváló animációs film rendezőt és néprajzszakértőt idézve:

"A népmese ma nem él igazán, de ez nem az ő hibája, hanem a klasszikus meséket nem ismerő, nem mesélő szülőké, nagyszülőké, óvónéniké. Sokan azt hiszik, a hagyományos mese idejét múlta. Részint ezért a klasszikus meséket átírják, de nem a korszellemnek megfelelően, hanem azért, hogy megkíméljék a gyerekeket a bennük lévő rémisztő dolgoktól és erotikától. Micsoda hipokrízis! Ami rémisztő a mesében, annak épp az a célja, hogy a gyermek jelképes formában és áttételesen dolgozza fel a traumáit; így vívja meg a sárkányaival, gonosz mostohájával, a félelmetes óriással a maga győztes csatáját, mert hiszen a mese végén ő győz, és sárkányok, a mostoha, az óriás – hadd ne nevezzem meg, kik is ők – a valóságban is fenyegetik. Ami pedig az erotikát illeti, kapja meg minden korosztály a magáét; mindeniknek azt meséljük, ami neki való."

A mesemondás az emberiség kezdete óta tele van burkolt vagy nyílt szexuális tartalommal, mert ez az egyik legalapvetőbb emberi érdeklődés. Prüdéria és álszentség lenne kicenzúrázni, maximum csak a nagyon kis gyerekeknek, óvodásoknak készült művekbe nem illik. Sok családi filmbe és sorozatba pedig pont azért raknak felnőtt utalásokat, hogy ne csak a gyerek, hanem a szülő is szórakozzon rajta. Így az adott mű sokkal szélesebb közönségnek eladható, a felnőttek sem fognak rajta unatkozni. Plusz sok film- és sorozatkészítő egyszerűen szereti a határt feszegetni azzal, hogy nekik tetsző felnőttesebb tartalmakat rejtenek el a műveikben.

2023. okt. 21. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!