Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Galaxy Questhez hasonló film?

Tuareg4 kérdése:

Galaxy Questhez hasonló film?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tudnátok a Galaxy Quest-hez hasonló filmcímeket ajánlani? Most néztem meg. Nem is hallottam még róla, pedig jó a szinészgárda és a kivitelezés is tetszett. Nem kell, hogy szuperprodukció legyen.

#galaxy quest
2023. okt. 16. 10:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Galaxis útikalauz stopposoknak
2023. okt. 16. 11:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Barbarella

Flash Gordon

2023. okt. 16. 11:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Időbanditák
2023. okt. 16. 11:16
 4/10 anonim ***** válasza:
2023. okt. 16. 11:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Spaceballs (Űrgolyhók)
2023. okt. 16. 11:22
 6/10 A kérdező kommentje:

Szuper. Van amit nem láttam. Még mondhattok ha van. Barbarella ezt nem is hallottam.

Köszönöm.

2023. okt. 16. 11:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

He-Man - A világ ura

Rogers százados a 25. században

Támadás a Krull bolygó ellen

Üzenet az űrből

Zardoz

2023. okt. 16. 11:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi srácok mindenkinek.
2023. okt. 16. 13:27
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Támad a Mars!
2023. okt. 17. 10:08
 10/10 anonim ***** válasza:
53%

Pontosan mire gondolsz azzal, hogy ehhez "hasonló" legyen?

Miben hasonlítson? Ugyanezek a színészek szerepeljenek benne? Vígjátékok legyenek? Scifi vígjáték legyen? Űrben játszódjon, de az sem baj, ha nem vígjáték? Elég sok féle dimenziója van a "hasonló" fogalmának.

A Galaxy Quest alapvetően egy Star Trek paródia, így a Star Trek pl. elég evidensen hasonlít rá sok mindenben. Meg az Orville is, ami szintén egy Star Trek paródia.

Az Űrgolyhók meg egy Star Wars paródia, így ez is mutat némi hasonlóságot. De pl. Star Trek és Star Wars jelenetek/epizódok is elég sokat szerepelnek a Family Guyban, ami szintén vígjáték (sorozat), szóval ez is tekinthető hasonlónak.

A Galaxy Quest sztorija, hogy valakik hősnek hisznek színészeket, akik aztán felnőnek az álcaként magukra vett feladathoz megegyezik a Három amigo sztorijával (ami egyébként a Hét szamuráj ihlette Hét mesterlövész paródiája). de hasonló félreértésre épül a Kémek mint mi, a Bűnvadászok, a Spionfióka, a Szmokinger, Az ember, aki túl keveset tudott, A kém, aki dobott engem.

Scifi vígjátékok: Ötödik elem, Free Guy, Good Place, Download, A földi lányok csábítók, Marslakó a mostohám, Apu és anyu megmenti a világot, Futurama, Rövidzárlat, Wall-e, Egy úr az űrből, Alf, Space Force, Avenue 5.

Nem vígjáték sci-fik: Szárnyas fejvadász, 200 éves ember, Mesterséges értelem, Én a robot, Ghost in the Shell, Westworld, Babylon5, Dr Who, Battlestar Galactica, Space Above and Beyond, Firefly, Lost in Space, Stargate, Alien, Foundation, Raised by Wolves, Altered Carbon, The Expanse, Enemy Mine, Gattaca, Dark City, Matrix, Person of Interest.

2023. okt. 18. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!