Nem értem, miért baj ha egy filmben fekete szerepel? Főleg az Ariel utálkozók.
Nem az a baj, hogy fekete, hanem az, hogy egy ciszhetero fekete amerikai nő (már megint), akit karibi reprezentációnak akarnak eladni.
Csakhogy a karibi világnak megvan a maga fekete közössége, de választhattak volna őslakos leszármazott és/vagy sötét bőrű latina színész személyt is.
Azt pedig meg sem merem említeni, hogy több tucatnyi otherkin merpeople (sellőember személy) is él a világon, akiket szintén hamarabb be lehetett volna választani a szerepre, mint a ciszhetero amerikait, aki nem is azonosítja magát sellőnek.
Az egész film szembeköpése a karibi népeknek és az otherkin lényeknek.
„Nyilván szerepet játszott a kiválasztásában az, hogy mennyire alkalmas a szerepre, és nem a színe számít.”
Hát persze! :))))))))))))))))))))
lol, látom beindult a TERF cenzúra is
Az összes amerikai színész privilegizált szerepben van a karibi és otherkin színészekhez képest. Nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy az apja építse a karrierjét Hollywoodban gyerekkora óta, mert mondjuk egy maffiarezsim által vezérelt diktatúrában kell élnie vagy transzfób szülőkkel, akik nem támogatják a sellőségét.
Nagyon fáj ez magyar álhaladó, álprogresszíveknek, akiknek a támogatása addig terjed ki, hogy kiállnak egy milliomos amerikai énekesnő mellett.
De így legalább érthető, hogy miért csótányisták. Nincs ellentmondás.
Én vagyok a megafon kadét, miközben a te nagyszüleid, öregjeid, őseid húzzák be a Gombóc Artúrra?
Jó olyasmiért mást hibáztatni, amiért te vagy a felelős?
Pont ugyanolyan vagy, mint a kormányod, másra hárítod a felelősséget.
Tökéletesen megérdemlitek egymást.
Plusz te tényleg képtelen vagy szöveget értelmezni. Tudod néha nincs mögötte semmi és azt jelenti, amit az ember tényleg leírt.
A te álelfogadó magatartásoddal persze ez lehet döbbenetes, hogy valakit érdekel a milliomos hollywoodi hírességeken kívül más ember sorsa is.
Ja és még annyit, hogy a kérdés nem az volt, hogy mennyire élvezhető a film, hanem az, hogy mi a baj az Ariel castinggal.
Én pedig világosan leírtam, hogy ha már valaki a karibi világot akarja megjeleníteni, akkor ne amerikanizálva tegye azt. Ugyanis a helyi folklórnak is megvannak a maga sellői és lore-ja.
Ha már átírnak valamit, akkor írják át jól és a casting is abba a világba szippantson be.
De biztos az én igényeim túl nagyok és minden hasonló film csak az álhaladóknak szól, akik azt hiszik, hogy a bőrszín, nem vagy vallás egy kultúra részéve teszi őket.
Legutóbb éppen Merlin lett fekete.
De már Boleyn Anna is volt fekete
Kérdező, szerinted ez így rendben van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!