Melyik filmnek nincs főszereplője?
Igazából szerelem, Valentin nap, Nem kellesz eléggé, Behavazva, Anyák napja, Szilveszter éjjel.
Ezekben sok egyenrangú karakter van.
Hát ha arról van szó, hogy több főszereplős film, akkor rengeteg van. Az összes film, amiben csoport van a fókuszban, mint pl. a Hét mesterlövész, Hét szamuráj, Kelly hősei, Piszkos tizenkettő, Ocean's eleven, Nyolcadik utas... ésatböbbi, de mondjunk magyart is, Két félidő a pokolban, A tizedesmeg a többiek, de a kérdező szerintem nem erre gondolt, hanem olyan filmre, amiben egyáltalán nincsenek karakterek.
Mondj egy példát, kérdező, hogy mire gondoltál.
Az, hogy sok fontos szereplője van egy filmnek nem egyenlő azzal, hogy nincs főszereplője. Az Alien filmeknek is van, az első részének is.
Talán még azokat lehetne ide sorolni, ahol 2 főszereplő van, de egyik sem fontosabb/több, mint a másik, mint pl a Sunset limited.
De tényleg azok a legjobb példák, ahol sok különálló sztori van, amik vagy összeérnek vagy nem, de sok fontos szereplővel rendelkezik és senki sem a főszereplője.
Szerintem pedig bizonyos értelemben nincs. Értem, amit mondasz és jogos, de pl a díjakra sem lehet 3 embert jelölni legjobb főszereplőnek. Sorozatoknál egyértelműen van több főszereplő, de ott bevett szokás is ez és ott tényleg jelölni szoktak sokszor 4-5 színészt is emmyre pl.
Ez nézőpont kérdése. Attól függ hogyan értelmezzük. Lehet úgy is, hogy nincs főszereplője és lehet úgy is, hogy több van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!