Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Jégkorszak 1-ben Manny...

A Jégkorszak 1-ben Manny családja meghalt?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt a Jégkorszak és valamelyik nap újra megnéztem az első részt a feleségemmel.

A film vége felé bent vannak a barlangban, ahol Sid felfedezi, hogy mindenhol ősember festmények vannak és az egyik olyan mint Manny, csak neki családja van. Elkezdi mondani, hogy neki is így kéne, boldog mamut, feleség, gyerek, stb és akkor jön Mannynak a flashback: az ősemberek levadásszák őket, az apa mamutot lándzsával és dárdával szurkálják és dobálják, az anya mamut a gyerekkel beszorul egy szikla alá, ahol szemben az ősemberek lándzsával és dárdával szorítják őket, míg fentről sziklával állnak felettük.

Ahogy az anya- és kölyök mamut van, egyértelmű, hogy halálra vannak ítélve, a gödörbe/sarokba szorítás és sziklával agyondobálás köztudottan az ősemberek (feltételezett) vadászati módszere volt a nagy állatok, főként mamutok elejtésére.

Igazából sosem foglalkoztam különösebben ezzel a jelenettel, később pedig azt gondoltam, hogy az játszódhat a fejében, hogy ő azoknak az embereknek segít, akik levadásszák őt és fajtársait.

Aztán most ahogy újra láttam, párom miatt újra gondoltam az egészet: az egész jelenet, Sid szövege, az események, a képek, Manny viselkedése… ez azt mutatná, hogy meghal Manny családja? Ő lenne a túlélő apa mamut, aki különvált a másik kettőtől?

Feleségem szerint igen én pedig elbizonytalanodtam, mert a környezetből nem derül ki egyértelműen és simán lehet igaza.

2023. szept. 12. 12:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Most így meggondolta ő az apa aki túlélte.

Én mindig azt hittem ő a kismamut akinek a szüleit megölték.

2023. szept. 12. 12:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is Manny családját ölték meg az emberek, azért volt olyan ember ellenes 🤔

A rész amiről írtál, már gyerekkoromban is így esett le. Szóval ő volt az apuka.

A második részben amikor a hölgy mamuttal próbálják össze hozni, akkor azt hiszem volt rá célzása is Mannynak, hogy azért nem lehet családja, mert nem tud felejteni 🤔🙂

2023. szept. 12. 13:01
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Pont most néztem meg a gyerekemmel. Igen, az ő feleségét és gyerekét ölték meg.
2023. szept. 12. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!