Mi a véleményetek az új Miraculous filmről?
Angolul nem annyira szörnyű, de a magyar verzió nekem nem igazán tetszett.
Valahogy nem jöttek át a zenék.
A sorozat szerintem is sokkal jobb.
Uhh... korábban olvastam róla, hogy komolyabb, mint a sorozat, életszerűbben viselkednek a karakterek, így nagyon vártam. Mellékesen olvastam azt is, hogy énekelnek. Gondoltam, lesz benne néha-néha egy dal, nem bánom, egyébként nagyon szeretem a Disney rajzfilmeket is.
Aztán ez lett... még el se kezdődött: dal. Mindig, mikor azt hittem, lesz végre valami értelmezhető hosszúságú egybefüggő cselekmény, csak léptek kettőt, és: dal. Végtelenségig nyújtott, jellegtelen, terjengős, nyálas-semmilyen dal olyan érzésekről és gondolatokról, amiket ennél sokkal élvezhetőbben és átélhetőbben ki lehetett volna fejezni jelenetekkel, reakciókkal, mimikával, szavakkal vagy csenddel, szóval filmmel. Nem dallal. Ráadásul az a fordítás, úristen. Tudom, nehéz dalt fordítani, hogy ugyanazt jelentse, kijöjjön a ritmus, rímeljen, és még ne is legyen magyartalan és ne hangozzon hülyén, de szerintem a fordító nem is próbálkozott. "Nem jött beeee a taktikaaaaa", vagy mi. "E szííív"...
Szóval csalódtam. Valami menőbbre számítottam, inkább kicsit marvelesre, de egy nyikorgó nyáltengert kaptam. Az animáció gyönyörű volt, azt aláírom.
Egyébként 13 évesekkel beszélgetek itt 35 évesen? :D
Nekem főként a szereplők közti dinamika tetszett. Az, hogy Katica és Cicus teljesen egyenrangú, együtt oldanak meg mindent, egyenlő szerepük van. Nem mind a sorozatban, ahol minden Katica körül forog, Macska pedig hülye és pár perc szerep után félredobják.
A 4-5. évadok alatt teljesen elidegenedtem a sorozattól, de a film visszahozott a fandomba, csomó fanficet is írtam azóta ao3-ra.
Az éneklés viszont tényleg nem hiányzott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!