Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Minden filmnek van rendezői...

Minden filmnek van rendezői változata?

Figyelt kérdés
Gondolom, sokkal több a felvett anyag, mint amennyi végül bekerül a végleges filmbe. A kivágott részekkel mi lesz? Tárolják az eredeti anyagot, vagy végleg törlik, ha nem akarnak ún. rendezői/bővített változatot kiadni? Van egy film, aminek nagyon szívesen megnézném a kész alkotásba be nem került részeit is, de nem tudom, van-e ilyesmire lehetőség. (Vagy esetleg a forgatókönyvét elolvasni.)

2023. aug. 22. 04:00
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A kimaradt jelenetek gyakran felkerülnek a DVD/BD kiadásra. Streaminggel nem tudom mi a helyzet, ott mennyire szokás az extra tartalom, én maradi vagyok. A rendezői/extra változat általában az újrakiadás, amikor már egyszer lecsengett a film és újra kiadják, hozzátesznek valami extrát, hogy az is megvegye akinek már esetleg megvan a rendes változata. A kivágott jelenetek, nyersanyagok általában megvannak a stúdiónál, de nem hozzáférhetők nyilvánosan.
2023. aug. 22. 04:35
 2/2 TR75 ***** válasza:
100%

Nincs. Van olyan rendező, aki azt mondja, hogy a kész moziváltozat a rendezői. Ezért nincs pl. az Indy-filmeknek, a Vissza a jövőbe trilógiának, vagy a Terminátornak másik változata.

Aztán van olyan is, hogy a mozi változatot feszesebbre kell vágni, hogy beférjen mondjuk 2 órába, de később az eredeti rendezői koncepciót is megvalósítják. Pl. ilyen az Aliens (az Alien egy érdekes eset, mert a rendezői változat pont rövidebb a mozisnál).

Aztán olyan is van, hogy kicsi a költségvetés, és ezért pl. a trükkök egy részét nem tudják megvalósítani. Később aztán mégis jól termel a film, és lehetővé válik, hogy mégis kiegészítsék. Pl. ilyen a Donnie Darko.

Az Ördögűző esetében pl. nem működött a pókjárós jelenet, ezért ki kellett hagyni. Aztán, amikor már digitálisan bele lehetett nyúlni az anyagba, akkor visszaillesztették a jelenetet.

Meg ilyesmik.

2023. aug. 22. 10:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!