Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért nincs már szünet a...

Miért nincs már szünet a moziban film közben?

Figyelt kérdés

Emlékszem hogy gyerekkoromban volt szünet a moziban is, például a Narnia Krónikái két és fél óra, úgyhogy volt a közepén egy szünet, de más filmeket is láttam úgy, hogy szünet volt.

Engem ez komolyan visszatart a mozizástól, most pl. nagyon meg akarom nézni az Oppenheimert de félek a 3 órás játékidőtől, ha kora este megyünk akkor déltől nem szabad már folyadékot innom.

Sok ismerősöm panaszkodik erre, szóval úgy látom igény lenne rá. Főleg, hogy egyre több film lesz 3+ órás.

Miért nincs egy rövid szünet közben?

2023. aug. 8. 10:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
19%
De van.. ha kimész
2023. aug. 8. 10:34
 2/17 anonim ***** válasza:
59%
Technika okokból volt szünet, mert a hosszú filmek több tekercsen érkeztek, egy másfél órás film egyenesen hármon, egy 3 órás film már 6 tekercsen. Két vetítőgép volt, amíg az egyik vetített a mozigépész befűzte a következő tekercset a másikba, majd a megfelelő pillanatban átkapcsolta, ha jól csinálta te semmit se vettél észre a teremben ebből. Majd kifűzte az elsőt, befűzte a harmadikat és megint átkapcsolt amikor kellett. Viszont a tekercseket mozgatni kellett, visszatekerni, stb. Emiatt muszáj volt beiktatni a hosszú filmeknél egy szünetet, mert nem tudták mindet odakészíteni a vetítőhöz. Amióta digitális vetítőt használnak nincs szükség szünetre, rátöltik a filmet a vetítőgépre, egy gombnyomás és megy az elejétől a végéig, a mozigépész gyakran bent sincs a gépházban, minden megy magától.
2023. aug. 8. 10:40
 3/17 A kérdező kommentje:

Az nem szünet, hanem kimegyek és lemaradok a film egy részéről. A szünet az, ha megállítják néhány percre, nyilván.

A kétezres években nem digitális vetítés volt már?

2023. aug. 8. 10:43
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
#3 nem, 2008-ban is filmről vetítettek még a legtöbb moziban. Akkoriban kezdett elterjedni a digitális vetítés, aztán nagyon gyorsan átálltak rá mindenhol, mert sokkal olcsóbb minden tekintetben, maga a film is (nem kell filmszalag, hanem egy pendrivehoz hasonló eszközt dugnak a gépbe), a vetítő karbantartási költsége is kisebb, meg nem kell minden terembe egy mozigépész, elég egy aki végigjárja a termeket, elindítja a vetítést és kész. Az első Avatárt már digitálisan vetítették és nem volt benne szünet.
2023. aug. 8. 10:49
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszi, ezt nem tudtam, azt hittem már akkor is digitálisan ment.

2023. aug. 8. 10:50
 6/17 anonim ***** válasza:
34%
A wc ben szokott lenni monitor
2023. aug. 8. 10:54
 7/17 A kérdező kommentje:

Hát, azokban a mozikban ami nekem 2 órán belül elérhetők, ott biztos nem. A neten láttam csak ilyet képen eddig.

2023. aug. 8. 10:55
 8/17 anonim ***** válasza:
35%
Ha csak nem muszáj akkor kár megtörni egy film ritmusát és hangulatát.
2023. aug. 8. 11:18
 9/17 anonim ***** válasza:
#4, az Avatar első részén pont, hogy volt anno szünet.
2023. aug. 8. 15:00
 10/17 HalkHogen ***** válasza:
A megoldás nem az, hogy már vagy fél nappal előtte nem iszol (hiszen a vizelet azért elég gyorsan termelődik), hanem legföljebb 1-2 órával film előtt hagysz fel az evéssel-ivással, a hosszadalmas filmajánlók alatt elmész pisilni, majd erőt veszel magadon, hogy ne kezdj el vedelni a film első felében. Ha onnantól iszogatsz, csak kibírod a végéig...
2023. aug. 8. 15:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!