Melyik a kedvenc David Lynch filmetek? Ha többet is látattok, akkor milyen rangsort állítanátok fel?
1. Mulholland Drive
2. Kék bársony
3. Radírfej
4. Az elefántember
5. Inland Empire
6. Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!
7. Lost Highway
8. The Straight Story
9. Veszett a világ
10. Dűne
Plusz megemlíteném a Twin Peaks 2017-es harmadik évadát, amit egyesek - pl. a Cahiers du Cinéma és a Sight and Sound filmes szaklapok, Jonathan Rosenbaum legendás filmkritikus, maga David Lynch, meg mellékesen én magam is - nem sorozatévadnak, hanem 18 órás filmnek tartanak, de a többség ezzel kétségkívül vitába szállna. Amennyiben elfogadjuk a Twin Peaks: The Returnt filmnek, akkor egyértelműen azt tenném az első helyre, szerintem Lynch legnagyszerűbb munkája, a magnum opusa.
Csak az Elefántember című filmjét láttam, de az nagyon belémégett, átéreztem a címszereplő megpróbáltatásait, lévén nekem is hasonlókkal kell szembesülnöm nap mint nap.
(Értsd: egy genetikai hulladék vagyok, aki különbözik a "normális" emberektől, miközben én magam akkor is ugyanolyan embernek tartom magam, mint mindenki más. De hiába.)
#5 Ez igaz, de csak 10 tételt lehet hozzáadni a szavazáshoz, így az egészestés filmjeire korlátoztam a szavazatokat.
Ha valamelyik rövid filmje a kedvenced, akkor azt itt is leírhatod.
Csak a felét láttam, ezek alapján:
1. Mulholland Drive
2. Radírfej
3. Lost Highway
4. Inland Empire
5. Kék bársony
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!