Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik a kedvenc David Lynch...

Melyik a kedvenc David Lynch filmetek? Ha többet is látattok, akkor milyen rangsort állítanátok fel?

Figyelt kérdés
Ha több van, akkor jöhet válaszban.

2023. aug. 3. 12:37
A kérdező szavazást indított:
Radírfej
Az elefántember
Dűne
Kék bársony
Veszett a világ
Twin Peaks: Tűz, jöjj velem
Lost Highway - Útvesztőben
The Straight Story
Mulholland Drive - A sötétség útja
Inland Empire
14 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

1. Mulholland Drive

2. Kék bársony

3. Radírfej

4. Az elefántember

5. Inland Empire

6. Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!

7. Lost Highway

8. The Straight Story

9. Veszett a világ

10. Dűne

Plusz megemlíteném a Twin Peaks 2017-es harmadik évadát, amit egyesek - pl. a Cahiers du Cinéma és a Sight and Sound filmes szaklapok, Jonathan Rosenbaum legendás filmkritikus, maga David Lynch, meg mellékesen én magam is - nem sorozatévadnak, hanem 18 órás filmnek tartanak, de a többség ezzel kétségkívül vitába szállna. Amennyiben elfogadjuk a Twin Peaks: The Returnt filmnek, akkor egyértelműen azt tenném az első helyre, szerintem Lynch legnagyszerűbb munkája, a magnum opusa.

2023. aug. 3. 12:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mulholland drive.
2023. aug. 3. 15:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak az Elefántember című filmjét láttam, de az nagyon belémégett, átéreztem a címszereplő megpróbáltatásait, lévén nekem is hasonlókkal kell szembesülnöm nap mint nap.

(Értsd: egy genetikai hulladék vagyok, aki különbözik a "normális" emberektől, miközben én magam akkor is ugyanolyan embernek tartom magam, mint mindenki más. De hiába.)

2023. aug. 3. 16:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az Elefántembert én is ajánlom, megrázó, de szép film. A Kék bársony és a Radírfej is kiváló alkotások, de nekem a rendező rövidfilmjei a nagy kedvenceim.
2023. aug. 3. 16:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Van egy csomó rövidfilmje.
2023. aug. 3. 17:34
 6/8 A kérdező kommentje:

#5 Ez igaz, de csak 10 tételt lehet hozzáadni a szavazáshoz, így az egészestés filmjeire korlátoztam a szavazatokat.

Ha valamelyik rövid filmje a kedvenced, akkor azt itt is leírhatod.

2023. aug. 3. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak a felét láttam, ezek alapján:

1. Mulholland Drive

2. Radírfej

3. Lost Highway

4. Inland Empire

5. Kék bársony

2023. aug. 3. 19:52
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp a Mulholland a legerősebb.
2023. aug. 3. 20:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!