Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miiért hallható egy szinkronha...

Miiért hallható egy szinkronhang több ember hangjaként is egy filmben/ sorozatban? Akár főszereplő-mellékszereplő felállásban? Ilyenkor, nem csak 1 embert kell szinkronizálni?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már ilyet, filmekben, ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés. Én eddig azt hittem,hogy ilyenkor mindenkinek egy ember jut, aki beszél és őt szinkronizálja..de másutt is előfordul a filmben mellékszereplő hangjaként?
2023. júl. 20. 14:05
 1/6 HalkHogen ***** válasza:
100%

Gondolom, hatékonyság. Egyrészt költségvetési, másrészt időhatékonyság: kevesebb színészt kell felkutatni a hangokhoz eleve, és könnyebb is 1 embert odaszervezni a stúdióba este hatra, mint ötöt.

Amúgy igazad van, számos filmben hallható hasonló: hogy 1-2 mondatos szerepeket sorozatosan ugyanaz a hang mond. Nálam a csúcs múltkor A Pelikán-ügyirat volt, amiben volt egy férfihang, amin (nem számoltam pontosan) legalább 7-8 ember szólalt meg. 😆

2023. júl. 20. 14:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Spórolás.
2023. júl. 20. 16:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Nyilván 1-2 mondatos mellékszereplőket költséges és felesleges is lenne külön emberekkel leszinkronizálni. Másrészt egy profi szinkronszínész képes többféle hangon is megszólalni: nekem pl. csak évek után tűnt fel, hogy a Family Guy-ban az öreg Herbert és Dr. Hartman magyar hangja ugyanaz.
2023. júl. 20. 20:06
 4/6 HalkHogen ***** válasza:
Ezt azért nem mondanám, hogy "felesleges lenne". Jól néznénk ki, ha minden filmnél így gondolkoznának, hogy felesleges, aztán 20 pármondatos statisztának felkérnének 4 szinkronszínészt. Láttam/hallottam én is, hogy jó pár filmben előfordul ilyen, de azért legtöbb esetben sikerült megoldani alapvető igényességgel, hogy minden szereplőnek külön hangja legyen, még az egymondatos bolti eladónak is.
2023. júl. 20. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom , de én egy időben minden filmnél Nemes Takàch Kata hangját hallottam.
2023. júl. 21. 10:28
 6/6 anonim ***** válasza:
A Jégkorszak 5-ben 3 hangnak volt egy szinkronja. A fiatal mamutsrác, az egyik repülő dínógyerek és az egyik oposszum. Aki nem hiszi nézze újra. Nagyon gáz.
2023. júl. 21. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!