Miiért hallható egy szinkronhang több ember hangjaként is egy filmben/ sorozatban? Akár főszereplő-mellékszereplő felállásban? Ilyenkor, nem csak 1 embert kell szinkronizálni?
Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már ilyet, filmekben, ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés. Én eddig azt hittem,hogy ilyenkor mindenkinek egy ember jut, aki beszél és őt szinkronizálja..de másutt is előfordul a filmben mellékszereplő hangjaként?2023. júl. 20. 14:05
1/6 HalkHogen válasza:
Gondolom, hatékonyság. Egyrészt költségvetési, másrészt időhatékonyság: kevesebb színészt kell felkutatni a hangokhoz eleve, és könnyebb is 1 embert odaszervezni a stúdióba este hatra, mint ötöt.
Amúgy igazad van, számos filmben hallható hasonló: hogy 1-2 mondatos szerepeket sorozatosan ugyanaz a hang mond. Nálam a csúcs múltkor A Pelikán-ügyirat volt, amiben volt egy férfihang, amin (nem számoltam pontosan) legalább 7-8 ember szólalt meg. 😆
3/6 anonim válasza:
Nyilván 1-2 mondatos mellékszereplőket költséges és felesleges is lenne külön emberekkel leszinkronizálni. Másrészt egy profi szinkronszínész képes többféle hangon is megszólalni: nekem pl. csak évek után tűnt fel, hogy a Family Guy-ban az öreg Herbert és Dr. Hartman magyar hangja ugyanaz.
4/6 HalkHogen válasza:
Ezt azért nem mondanám, hogy "felesleges lenne". Jól néznénk ki, ha minden filmnél így gondolkoznának, hogy felesleges, aztán 20 pármondatos statisztának felkérnének 4 szinkronszínészt. Láttam/hallottam én is, hogy jó pár filmben előfordul ilyen, de azért legtöbb esetben sikerült megoldani alapvető igényességgel, hogy minden szereplőnek külön hangja legyen, még az egymondatos bolti eladónak is.
5/6 anonim válasza:
Azt nem tudom , de én egy időben minden filmnél Nemes Takàch Kata hangját hallottam.
6/6 anonim válasza:
A Jégkorszak 5-ben 3 hangnak volt egy szinkronja. A fiatal mamutsrác, az egyik repülő dínógyerek és az egyik oposszum. Aki nem hiszi nézze újra. Nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!