Mi alapján válassza ki Raava, hogy ki lesz a következő avatár?
Szóval, a kérdéseim a Nickelodeon-féle Avatár: Az utolsó légidomár, Aang legendájához kapcsolódnak, nem a James-Cameron féle filmsorozathoz.
Eléggé ráfüggtem az utóbbi napokban erre a sorozatra, de van pár dolog, amire sehogy sem találtam választ, és nagyon érdekelnének. Ilyen például a feljebb említett kérdésem is. Az átláthatóság kedvéért (elsősorban magam miatt) elkülönítem a kérdéseimet.
1. Kik voltak Aang szülei? És akkor, ha jól értelmeztem, Aangnak pontosan akkor kellett megszületnie, amikor Roku avatár meghalt, és ez az "avatár szellem" rögtön át is szállt Aangba?
2. Mi történt Azulával, miután vége lett a 100 éves háborúnak?
3. Hogyan "keletkezett/alakult ki" a legelső avatár? Ha jól tudom, Wannak hívták a legelső avatárt, de elég zavaros nekem, hogy hogyan és miért is lett belőle avatár, és hogy miért is van szükség erre a reinkarnációs folyamatra.
4. Aang akkor most vegetáriánus? Többször is hallottam, ahogy mondja: Köszönöm, de én nem eszek húst.
5. Más is képes lehet megtanulni több elem idomítását az avatáron kívül? Mondjuk föld és tűz idomítást. És ha nem, miért nem? Miért ilyen nagy kiváltság több elemet idomítani?
6. Ez a kérdésem a címben lévőhöz kapcsolódik. Raava szelleme akkor most Aangban él? Vagy úgymond csak az avatár állapotban "költözik bele" Aangba?
7. Mi történt volna, ha Ozai, a Tűz Ura nyeri a háborút?
8. A sorozat szereplői ázsiaiak? Milyen mai valláshoz vagy néphez kapcsolódhatnak? Korea vagy Japán? Kíváncsi lennék.
9. Olyan megtörténhet, hogy "megtörik az avatár ciklus"? Úgy értem, hogy példál Aang ugye levegő idomár, és hogy a következő avatár is levegő idomár lesz valamilyen okból kifolyólag.
10. Lehet valakiből úgy idomár, hogy "képességet kap" egy oroszlánteknőstől (ugye nem született idomárnak)? Ha jól tudom, a legelső avatár, Wan is így lett idomár, először tűzidomár.
11. Létezhet egyszerre 2 avatár egy időben?
12. Sozin miért kezdeményezett háborút? Illetve néztem egy világtérképet, ahol láttam, hogy elég kis területű a Tűz Népe. Hogy volt képes ilyen méretű pusztítást végezni egy ilyen kis nép?
13. Milyen korszakban játszódhat ez a sorozat? Mármint, ha el kellene helyezni valamilyen általunk, történelemből ismert korban. Azért vagyok kíváncsi, mert észrevettem, hogy nincsenek elektronikai eszközök vagy hasonlók a sorozatban. Valamilyen régebbi korra gondolnék.
Egyelőre ennyi jutott eszembe. Lehet, némelyik kérdésem butaság, vagy esetleg fent van az interneten, csak én nem találtam meg. Ha valaki bármelyik kérdésemre is tudja a választ, nagyon sokat segítene, ha megosztaná velem.
Előre is köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Hát annyira nem vagyok benne az újjászületés témában, de szerintem ez nem kiválasztás kérdése, csak "szimplán" újjá születik, annyi hogy itt megvan hogy melyik elem népébe.
Aangnak a szüleit legjobb tudomásom szerint nem ismerjük meg, de a levegő nomádjai nem is a megszokott családok rendszerében élnek.
Azula elmegyógyintézetbe került, mely az első Avatar képregényben derül ki, itt lesz még jelentősége, de nem igazán akarok spoilerezni. Több képregény is készült a sorozathoz.
Az avatar "keletkezésének" története a Korra legendája sorozatban szerepel. Ha ezt nem láttad érdemes megnézned.
Hivatalosan az összes levegő nomádja vegetáriánus, minden életet szentnek tartanak, nem esznek húst.
Az avatar csak Raava miatt képes több elem idomítására.
Raava szelleme gyakorlatilag egybe forrt Wan lelkével, így "egyben" születnek újra (legalábbis nekem így jött le). Az avatar állapotban az összes korábbi avatar képessége/tudása egyszerre elérhető az avatar számára, ha úgy tetszik itt az összes korábbi avatar egyszerre irányítja a testét.
Hát ha Ozai győz akkor nagy valószínűséggel az egész világot az uralma alá hajtotta volna, kérdéses hogy ezek után hogy alakult volna hosszútávon a dolog.
Minden adott népnet egy valós népről mintáztak főleg, de mivel ez nem a mi valóságunk, nem feltehető meg egy az egyben egymásnak, de igen ázsiai elemeket használnak a sorozatban, az egyes elemek idomítása is különböző harcművészeteket vesz alapul.
A ciklus ilyen módon nem tört meg eddig tudtommal és szigorúan az elemeknek megfelelő sorrendben haladt tovább.
Igen, az összes idomár így kapta erejét először, de most már az oroszlánteknősök visszavonultak, és az idomítás öröklődéssel adódik tovább. A Korra legendájában szintén van ezzel kapcsolatban több érdekes dolog.
Mivel az avatar Raava szellemével van összefonódva, ezert nem lehet több avatar, Raava is csak egy van.
Mint ahogy általában a háborúk kezdődnek, terület szerzés, saját rendszer terjesztése céljából. Illetve erejük főleg abból adódott, hogy náluk előbb kezdődött az iparosodás és a gépek rengeteget segítettek nekik.
Hát ez elég zűrös, mert nem a mi világunkban játszódik, és sokmindent különböző korokból mintáztak az alkotók, van ami később jelenik meg a sorozatban de korábbi valós korból mintázták.
Én leginkább angolul olvastam utána dolgoknak, nem tudom mennyi magyar forrás van, de a Korra legendája megvan magyar szinkronnal és több képregényt is kiadtak magyarul.
1. Én úgy hiszem: a levegő nomádjai vándorolnak a világban, szabadon szeretnek és ilyen mélyen spirituális hippi életet élnek. A ,,központjaikban'' azaz a templomokban (dél és észak férfiak, kelet és nyugat nők lakhelye) a szerzetesekre és vagy az apácákra hagyják a született gyerekeiket, és sosem ismerik meg a valódi szüleiket. És az avatár szellem az előző utolsó pillanatában újjászületik egy olyanban, aki akkor született a soron következő elemben.
2., Elmegyógyintézetbe került, majd elment Zukóval megkeresni az anyjukat, ezt a képregények taglalják.
3.A két Korra epizód amely ezzel foglalkozik elég világosan elmeséli, de elmondom akkor: Wan a tűz elem oroszlánteknősön élt, kitagadták, megtartotta a tüzet, a szellemvadonban a szellemek barátja lett, találkozott a Fény és Sötétség szellemeivel, akik a világ sorsáért vívtak háborút, közbeavatkozott, ezért Ravaa a fényszellem elveszítette az uralmat a Sötétség felett. Ezután Ravaa egyesült Wannal, aki időközben megszerezte a többi elemet. A bolygók együttállása alatt végleg egybeolvadtak, és mivel a fényszellem halhatatlan, Wan pedig halandó, így újjászületik.
4. Igen, ez a levegő nomádjainak mélyen spirituális, természetet tisztelő életmódja.
5. Nem, mivel az oroszlánteknősök adták az embereknek egyik vagy másik elem idomításának a képességét. Az ő utódaiknak vagy megvan, vagy nem ez az adottság. Az első avatár viszont mind a négyet megkapta, mivel az egész világ veszélyben volt a Sötétség szelleme miatt.
6. Benne él.
7. A Föld Királysága megszűnt volna, és az éhínség megtizedelte volna a lakosságot, a többiek pedig a Tűz Népének bányáiban és gyáraiban végeznének rabszolgamunkát. Ám a képregényekből kiderül, hogy a legelső gyarmatokon, amelyek még közvetlen a háború kitörésekor lettek, ott a tűz és a föld emberek már jó viszonyban éltek egymás mellett, keresztházasságok, stb. Azért gondolom a Föld gyarmatokon a tűzidomárok elsőrangú polgárok voltak, a földidomárok másodrangúak.
8.Tűz Népe=Birodalmi Japán, kicsi, fejlett iparú szigetek agresszív terjeszkedése a hatalmas és korábban erősnek mondott, szinte földművelésből élő Föld Királyságában=Kína. Japán dolog a haj szentsége, a copf mint a szamurájoknak.
9. Nem.
10. Mindenki így lett idomár a világ kezdetén.
11. Ravaa egy és oszthatatlan, de a Korrában Vatuu is egyesült egy emberrel, aki a Sötét avatár volt, szóval ilyen értelemben igen. Bár a sötét avatár egy vízidomár volt, csak vizet tudott idomítani.
12. A Tűz Népe iparilag fejlett, gazdag kis ország volt. A Föld Királyságának ott volt néhány gazdag város, mind-mind korrupt vezetéssel, és az óriási területeinek hiába voltak gazdag erőforrásai, a legtöbben mélyszegénységben éltek. A hadsereg is fejletlen volt, nem voltak gépeik, mint pl tank vagy gőzhajó, struccló háton közlekedtek. Nehezen mozgósítható haderő. A Tűz Országához legközelebbi, Ba Sing Se-től legtávolabbi területek teljesen kiszolgáltatottak voltak.
13. A gőzgépek feltalálásának kora, 1800-as évek. Van vasút, gőzhajó, tank.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!