Hogyan váljak filmessé?
Van néhány leküzdhetetlennek látszó akadály.
Egyrészt, már húszas éveim második felében járok. Tavaly fejeztem be az egyetemet, olyan szakon, aminek semmi köze a filmekhez és a művészetekhez.
Másrészt nem engedhetem meg magamnak, hogy ne dolgozzak, így a felsőoktatási keretek között nem tudok filmesnek tanulni.
Harmadrészt kevés ismerősöm és barátom vaj, olyanok pedig nincsenek akik annyira lelkesednek a filmek iránt, mint én. Tehát hobbi szinten sem opció a filmezés.
Tervezek vásárolni egy DSLR kamerát, és elkezdeni fotózni, illetve jó lenne rövid filmekkel is próbálkozni, ha sikerülne megismerni olyan emberekkel, akik erre nyitottak (csak nem tudom, hogy hol ismerhetnék meg ilyen embereket).
Szemezek olyan, filmes képzésekkel, amelyek munka mellett is elvégezhetők. Pl. Werk Akadémia által indított tanfolyamokat is néztem, de nem tudom, hogy ezek mennyit érnek, mennyire komolyanvehetőek.
Mit javasolnátok? Mihez kezdjek?
Elsősorban a rendezői, operatőri pozíció érdekel, kisebb mértékben a forgatókönyvírás (bár önmagában forgatókönyvíró nem lennék).
Minden napot utálok, amit a jelenlegi szakterületemen töltök.
Hazánkban már öreg vagy. A filmipar nagyon széles. Mi érdekelne: dokumentumfilmek, nagyjátékfilmek, animációs filmek?
A klasszikus szépírókat mennyire ismered? És a történelmet? Tanultál fényképezni akár magadtól, akár klubban vagy? Mennyire vagy sikeres benne? Nulláról elindulni nem tudsz.
Elsősorban a játékfilmek érdekelnek (rövid és egészestés alkotások egyaránt). Ugyanakkor kifejezetten kedvelem azokat a játékfilmeket, amelyek használnak dokumentarista elemeket.
A szerzői és műfaji filmtől sem zárkózom el.
Nem mondom, hogy az irodalmi és történelmi ismereteim hiánytalanok, de ezen már dolgozok. Rendszeresen olvasok.
Fényképezni most szeretnék elkezdeni. A kérdésben is erre utaltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!