Csak szerintem durva picit, hogy Audrey Hepburn még annak idején elvállalta egy prostituált szerepét?
3-mas. tudom, nyilván csak egy szerepről van szó.
azért lenne durva, mert addigra már (1964) egy világ ismerte őt, és nem lenne hozzá méltó ez a szerep szerintem.
7-es. szerintem egy törékeny, szerény lánynak/nőnek ismertük meg az előtte levő filmjeiből (pl.: Sabrina, Mókás arc, Az apáca története, Római vakáció, stb.)
Ezek csak fiktív történetek, és semmivel se rosszabb szerep egy prostituált, mint bármi más, amennyiben egy jól megírt karakterről van szó egy jól megírt filmben.
A "Breakfast at Tiffany's" Hepburn egyik legjobb és határozottan legikonikosabb szerepe, így különösen megmosolyogtató, hogy ennyire felháborodsz rajta. (Teszem hozzá, még csak nem is volt prostituált a filmben. Legalábbis nem az a klasszikus fajta.)
A színészeket sose fogod megismerni a szerepük által, kár is ezzel áltatnod magadat. Ismételten, ezek szerepek és az a lényegük, hogy a színész olyas valakit keltsen életre, aki valószínűleg nagyon távol áll a valódi jellemétől. Persze, van, hogy egy színész nagyon hasonlít az általa megformált szereplőre, de nevetséges azt gondolni, hogy csak ez a "méltó" megközelítés.
Sok színész keltett életre gyilkosokat, erőszakolókat, terroristákat, tolvajokat és egyéb bűnözőket; most ők méltatlan, rossz emberek lennének? A színészetnek alapvető eleme, hogy el tudd választani a valóságot és a fikciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!