Sci-Fi sorozatok?
Olyan sorozatot keressek amiben semmi horror nincs ugyanis azt nagyooon nem birom.Valami olyat minta a Flash sorozat az nekem a kedvenc sorozatom,vagy még nagyon tetszett a Shield ügynökei.Nem szeretem az ilyen nagyon fantasy sorozatokat mint pl a vaják vagy a stranger things.És azt se szeretem hogyha ilyen nagyon rövid a sorozat legalább 3-4 évad.
Sorozatok amiket már láttam és tettszettek:Arrow-verse kb összes sorozata,Lucifer,A wynx saga,Ms Marvel,Daredevil,
Firefly (Ennek csak egy baja van..Az,hogy csupán egy évad készült belőle.De van egy későbbi film a Serenity ami ott folytatódik ahol a sorozat abbamaradt.)
--------------------------------------------------------------------------
Luke Cage
Sliders
Stitchers
Sanctuary – Génrejtek
Kyle, a rejtélyes idegen
Jessica Jones
13-as raktár
Eureka
A Megtorló
A fiúk
Carter ügynök
Ott van az összes klasszikus sci-fi sorozat franchise, általában nem csak több évaddal, de több sorozattal:
Star Trek (5 régi és már 5 újabb sorozat, meg 10+ mozifilm)
Doctor Who (ennek is van spinoff sorozata, meg ott van a régi sorozat, amit aztán 2009-ben elkezdtek folytatni).
Babylon 5 (2 sorozat, 3-4 tévéfilm)
Stargate (3 sorozat, néhány webizód)
Battlestar Galactica (2 sorozat, több tévéfilm és web sorozat - meg a reboot előtti régi sorozat)
Quantum Leap (van egy régebbi sorozat, amit nemrég rebootoltak)
Sliders
Time Trax
Dollhouse
X-Akták
Twilight Zone
Outer Limits
Highlander
Outlander
13-as raktár
A Space Above and Beyond (Űrháború 2064)-nek csak egy évada van, meg egy rém hülye magyar címe, de állati jó kis sorozat volt, szerintem kár kihagyni. Sok mindenben hasonlít a Battlestar Galacticára.
A Firefly-t már írták.
Elsőre nem triviálisan sci-fi, de a végére kiderül, hogy nagyon is az és minden másnál aktuálisabb napjainkban a Célszemély (Person of Interest) sorozat öt évada.
Napjaink valós világában játszódik bármilyen sci-fi elem nélkül - de a háttérben egy mesterséges intelligencia dolgozik és egyre fontosabb szereplővé válik a sztoriban.
Helyenként már undorítóba (nem annyira horrorba) hajlik, de nagyon jó sorozat a Rejtély (Fringe) 5 évadal.
Kezdetben kicsit X-Akták szerű, de már az első részben elmondják, hogy minden mindennel összefügg.
Modernebbek közül ott a Black Mirror, ami inkább nyomasztó, mintsem horrorisztikus, bár az évadai nem összefüggőek.
Többé-kevésé hasonló antológia sorozat az Electric Sheep a Szárnyas fejvadászt, Emlékmást és Különvéleményt is jegyző Philip K. Dick nyomán.
Szintén Philip K. Dick sztoriból született a Man in the High Castle sorozat egy megváltozott történelmű alternatív jelenben.
Az újabb sci-fi sorozatok közül a Good place elég erős és szórakoztató is, több évaddal. Ugyanazoknak a készítőknek az Upload sorozatából még csak két évadot készítettek el, a harmadikat még csak berendelték.
Az Alapítvány (Foundation) második évadát már vetítik, a Siló (Silo) első évada nemrég ért véget, de érdemes megnézni.
Lassan már Star Warsból is több sorozat van, mint film és egyre többet készítenek - mondjuk nem sci-fi, hanem fantasy, de sokan nem tesznek ennyire különbséget köztük.
A DC és Marvel univerzumot te emlegeteted a kérdésben, ezekből is elég sok és egyre több sorozat készül.
Az Altered Carbon (Valós halál) helyenként tartalmaz horrorisztikusabb (véres/kegyetlen) jeleneteket, de alapvetően inkább a sci-fi sztori dominál benne és szerintem emiatt érdemes túltenni magad ezeken. A világa és a hangulata nagyon jó. Kár, hogy 2 évad után elkaszálták és aztán csak egy animét csináltak már belőle.
Ha már anime, a Ghost in the Shell rajzfilm (szigorúan nem az élő szereplős amerikai feldolgozás) nagyon jó és ugyanabban a világban több elég jó rajzfilm sorozat is készült, amiket érdemes megnézni.
A Netflix új Lost in Space sorozata 3 évaddal szerintem kimondottan szórakoztató és jól megcsinált.
A robotos témában elég jó az Emberi tényező (Almost Human), Humans, Real Humans.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!