Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Harry Potter és a Félvérherc...

A Harry Potter és a Félvérhercegbe, mikor a Halálfalók betörnek az Oduba Ginny és Harry varázsolnak, de nem csapják ki őket pedig még kiskorúak. Miért?

Figyelt kérdés

2023. jún. 16. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem mert akkor mar nem tartottak szamon.

Voldemort visszatert,igy ha vedekezni kellett akkor vedekezni kellett.

Nyilvan nem hagyta volna senki magat meggyilkolni csak mert kiskoru,es nem varazsolhatott

Nekem különben a 3-as reszben jart ez a fejemben.

Harry a paplan alatt a palcajaval vilagit,(lumos maxima)mikor titokban tanul.es megsem csapjak ki őt

2023. jún. 16. 20:38
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

Azért, mert kellett valami látványos a film elejére. A film készítői találták ki, és nem voltak következetesek, ellentétben az írónővel.

A 6. könyv elején nem harcol Harry és Ginny az Odunál. A 3. könyv elején szintén nem használja Harry a pálcáját, hogy világítson a takaró alatt.

2023. jún. 16. 20:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen a hatodiknál ezt gondoltam én is de a harmadiknál én sem értettem:)
2023. jún. 16. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

, a sátor módjára fejére húzott takaróalatt. Egyik kezében elemlámpát, a másikbansastoll pennát szorongatott, s orra elõtt, a pár-nának támasztva nagy

Igen a 3.reszben valoban nem varazsol a paplan alatt.

Elemlampaja van.

A filmben ez magy baki,jobban odafigyelhettek volna erre készítők .

En lattam a filmeket is es a könyveket is olvastam,nem minden ugy van a filmben mint a konyvben sajnos

Aki csak a filmet latta annak nagyon sok furcsaság feltűnhet,ami a konyvben nem ugy van

2023. jún. 17. 06:24
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Mondjuk azt is vegyétek figyelembe, hogy egy varázslatos háztartás mellett, benne varázsoltak, így lehetett akár Molly vagy Artúr Weasley is aki ott varázsol ha észlelnek varázslatot onnan. Vagy voltak kórtermek amik rejtették a kiskorú varázslatot.
2023. jún. 17. 11:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
nagyon sok értelmetlen logikai baki van a könyvekben is, nem csak a filmekben, kár ezeket figyelembe venni
2023. jún. 17. 14:59
 7/8 anonim ***** válasza:
A könyvben szó nem volt olyasmiről, hogy rájuk támadnak pláne nem robbantják le a Weasley házat :D Ezt nem is értem, hogy gondolták a filmkészítők, mert lehet, hogy látványos, de tök bromság.
2023. jún. 18. 17:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ahogy már említették, az egy értelmetlen pluszjelenet a filmben. Viszont ennek ellenére nem mond ellent a könyveknek. Valamelyik kötetben említik (talán a 6. vagy a 7.), hogy nem tudják konkrétan beazonosítani, hogy ki varázsol, csak a varázslatot érzékelik, és a szülőkre van bízva, hogy ezt a törvényt betartassák a gyerekekkel. Gondolom a felelősség is az övék, ha egy kiskorú varázslása miatt baleset történik. Ezért volt az is, hogy Harryt hivatalosan figyelmeztették, amikor Dobby lebegtetett egy pudingot Dursleyék házában. A minisztérium nem tudta beazonosítani, hogy ki varázsolt, csak azt érzékelték, hogy egy olyan házban varázsolt valaki, ahol az egyetlen varázsló kiskorú, így azt hitték, Harry volt. Úgyhogy az említett jelenetnél sem tudják hogy Ginny varázsol, lehettek volna a szülei is. De még ha be is tudták volna azonosítani, akkor sem csapták volna ki, mert a törvény szerint életveszélyes helyzetben varázsolhatnak. Ezért is mentették fel végül Harryt az 5. kötetben, amikor a dementorok miatt varázsolt.
2023. jún. 18. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!