Legjobb Star Trek sorozat?
A klasszikus mind "régi", az újakat meg nem fogod érteni régiek nélkül. Attól függ, mennnyire szeretnél belemélyedni. Én mindenképp végigmennék a klasszik sorozatokon (a TOS-t én sem láttam sosem, az már nekem is túl régi 😅). Azokból nekem a kedvenc (és szerintem az abszolút legjobb az újakat is idevéve) a Deep Space 9, és a legfrissebb Picard évad is abból merített.
Szóval TNG, DS9, VOY, esetleg az Enterprise, aztán jöhetnek az újabbak 🤟
EZ ízlés kérdése, én már sokadszorra pattanok le az Új Nemzedékről, mert a Star Treket alapvetően szeretem, de azok a történetek agyzsibbasztóan gyermetegek. Talán az Enterpriset tudnám elsőnek javasolni, nem utolsósorban T'Pol testhezálló egyenruhája miatt :)
Az eredeti sorozathoz kicsit félve nyúltam hozzá és hát eléggé egzotikus most már a 60-as évekbeli díszletek meg kosztümök miatt, de őszintén szólva abban vannak a legjobb ötletek és epizódtörténetek, mert akkor még nem féltek nagy, klasszikus sci-fi kérdésekhez nyúlni és nem kötötte őket a lore. És hát Spock a legnagyobb arc, az összes sorozatot egybevéve is.
Nézd meg a régi nagyfilmeket Kirk kapitánnyal, és mikor csatlakozik Picarddal, jöhet az Új Nemzedék!
Én így tettem.
Nem biztos, hogy érdemes minden sorozatból minden részt megnézni. A 80-as évek sorozatainál 20+ epizód volt egy évadban és messze nem mindig futotta nekik ennyi igazán jó történetre. Különösen író sztrájk idején. Akad elég sok mellőzhető töltelék epizód. Némelyiket konkrétan korábbi epizódokból vagdosták össze egy nem túl erős visszaemlékezés sztorihoz. Ráadásul a mai divattal ellentétben a régi tévés sorozatoknál inkább ritkaság volt, hogy a részek összefüggnek, de azok sem annyira szorosan. Sokkal inkább epizodikusak, "hét idegenjei" jellegűek ezek a sorozatok. Néha volt 1-1 dupla rész, esetleg egy lazábban összefüggő történet ív a sorozatban, de alapvetően minden epizód önálló sztorit mesél, így ha nem látod mindet, akkor sem esik ki túl sok minden a teljes képből.
Találsz a neten ajánlásokat, hogy melyik sorozatnál mik a legfontosabb világ építő részek és a sorozaton átívelő történetek szempontjából fontos részek. A jobb, érdekesebb epizódokkal könnyebb lehet bevonódni a sztoriba és utána már talán könnyebb elviselni a gyengébb részeket is, ha mégis rászánod magad, hogy megnézd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!