Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A látogatás - Speak no Evil...

A látogatás - Speak no Evil c. dán filmben mi volt a gyilkoló házaspár célja?

Figyelt kérdés
Meg akarták szerezni maguknak a kislányt? A kisfiukat is így szerezték meg, aztán kivágták a nyelvét? Vagy mi volt a gyilkosság motívuma?

2023. máj. 16. 13:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Port.hu-n olvasgattam kommenteket, mert én sem értettem a filmet. Bemásolom azt a hozzászólást, ami számomra valamelyest érthetővé tette:

"Ha valaki nem értené: ez nem egy szadista thriller, hanem egy döbbenetesen éles társadalomkritika, tele szimbólumokkal. Csodálom, hogy ezt valaki meg merte csinálni a mai polkorrekt nyugati világban.

Egy család (nemzet), akik jó emberek, de akikkel egy másik család (nemzet) azt tesz, amit akar. "Miért csinálod ezt velünk?", "Azért, mert hagytátok." Rengeteg a. szimbolikus elem: a vegetáriánusra ráerőszakolt hús (és egyéb szokások), a férfi, aki nem férfi, bőg, és nem védi meg a családját (nemzetét), a nő, aki a végén a gyilkosaikat hívja segítségül, az elnémított utód (a jövő hangjának az elvétele), majd a végén engedelmesen mennek a vágóhídra, miközben a másik család úgy gondolja, hogy ez így van rendjén (a végén az erőszakos, "győztes" férfihez hozzábújik a feleség). A természetesnek vett hazugság, hogy "nem vagyok orvos, csak hazudtam" (a hitetlennek adott szó nem számít) és a megkövezés egyértelmű muszlim utalás."

De egyébként itt tudod elolvasni az összes kommentet:

[link]

2023. máj. 16. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!