Az Apád-anyád idejöjjön c. filmben hogyan tudott Lindsay Lohan két karaktert játszani? Hogyan oldották meg, hogy egymás mellett legyen két ugyanaz a lány?
Jaaj értem, köszönöm! :D
Imádom a filmet amúgy.
Sokkal jobb az eredeti.
A L. L -féle közönséges és primitív. Tipikus amerikai moslék.
#5, láttam jeleneteket az eredeti filmből is (1961), nem rossz, de közel sem annyira jó, nem csak a sötétebb látványvilág, de például az apa és a házvezetőnő is jóval ingerlékenyebb karakterek, és nem annyira meghatóak a részletek, a L. L. -féle remake (1998) minden szempontból sokkal családbarátabb film! Persze ízlés dolga, de ha Neked az “közönséges primitív moslék”, akkor azzal csak a saját negatív jellemedet árulod el! Gratulálok, az emberi társadalomnak egy újabb kívülállója!
Kérdező, filmes trükkökkel bármi lehetséges, viszont ezt még hétköznapi elméletben is könnyű megcsinálni! Amikor egymás mellett vannak, azokat a jeleneteket külön-külön vették fel ugyanott, majd a jelenetek képkockáit összevágták! Ahol pedig nem látszik egyszerre mindkét arc (például mikor összeölelkeznek a faházban), ott mégkönnyebb volt a dolog, átöltözve és parókában egy dublőr volt ott Lindsay-vel!
Amúgy ezt a L. L. -féle remeke-et én is imádom, örök kedvenc filmjeim egyike! :)
Ha kátszik egy vonal, az bénázás.
De valóban az egyik legegyszerübb trükk, amikor függőlegesen letakarják a fél lencsét. Így az a képrész üres marad. Majd a maszkot megfordítják, és felveszik a másik részképet.
A módszer egyik gyengélye, hogy nem lóghat át a szereplő a másik oldalra. Pl. Nem teheti a kezét a másik önmaga vállára, pláne nem ölelhet meg saját magát.
Sokféle ügyeskedés volt a számítógépek előtt is.
Filmes trükk az amerikai éjszaka is. Aki tudja, mit keressen, észreveszi, de egy átlag néző nem.
Ennek az a kényege, hogy az éjszakai jeleneteket nappal veszik fel. A közeli dolgokat túlvilágítják. Több fény kell, mint amennyi a környezetben van.
Ekkor le lehet blendézni a kamerát. Az előtér megdelelő megvilágításban kerül a filmre, a rávolabbiak sötétek lesz.
Az Apád anyádban úgy tudom használtak dublőröket is.
Másik kislányra ugyanolyan ruhát adtak, parókát a fejére, és amikir mindjét lány egyszerre látszik ő helyettesíti az igazit.
Az arca nem látszik, vagy nem megfigyelhetően. Nem lehet észrevenni.
Egyébként melyik jelenetben látszik a vonal?
Eddig nem vettem észre 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!