Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Milyen filmbeli valótlanságok...

Milyen filmbeli valótlanságok nem jönnek be? Olyan lehetetlen dolgok filmekben, amik zavarnak, vagy csökkentik az élvezhetőséget, mert butaságával elvonja a figyelmet a történettől?

Figyelt kérdés

Pl.

Amerikai filmekben amikor egy nyomorban vagy háborúban játszódó játékfilmben a színésznek 32 db. vakítóan fehérített hibátlan foga villan mosoly vagy beszéd közben.

Amikor felébred valaki filmben teljes sminkben és kicsit sem álmossággal az arcán.

Egy történelmi drámában szemmel látható irracionális plasztikai műtétek vagy feltöltés, botox arcokon.

2023. máj. 7. 20:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk ezen pont nem érdekelnek.

Engem az zavar, hogy már kb egy egyszerű konyhai jelentet is lassan CGI-vel vesznek fel, teljesen idióták.

2023. máj. 7. 21:01
 2/12 anonim ***** válasza:

A botox engem is zavar néha, de más nem igazán.

Tudom, hogy ezek csak színészek és nem a valóság, ezért elég kevés dolog zökkent ki. A valótlanság is csak akkor, ha nem konzisztens a film addigi valóságával.

2023. máj. 7. 21:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Pl amikor tűzharcban mindenkinek végtelen tára van a fegyverben.
2023. máj. 7. 21:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A logikátlanságok. Rengeteg olyan helyzet van amikor kettő karakter összeveszik egy félreértés miatt pedig ténlyeg csak annyira lett volna szükség hogy leálljanak beszélni.

Vagy például amit az MCU-ban lehet látni, hogy a karakterek leveszik a sisakjukat/maszkjukat hogy beszéljenek még akkor is ha ez egy aktív csatatér kellős közepén történik.

2023. máj. 7. 22:02
 5/12 A kérdező kommentje:

CGI-nél az zavar hogy nagyon tré - tehát hogy szerintem vagy igénytelenek, vagy még tech nem tart ott, de nagyon látszik pl. egy városnál hogy a háttérbe oda van sugározva. Az inkább zavar.

Ha igényes és nem böki a szemem akkor nincs bajom vele.

2023. máj. 7. 22:15
 6/12 anonim ***** válasza:
A CGI-vel az a nagy baj hogy időígényes de a stúdiók nem adnak elég időt arra hogy rendesen meglehessen csinálni. A marvelnél is egyre rosszabb a CGI mert egyszerűen teljesíthetetlen határidőket adnak a szakembereknek.
2023. máj. 7. 22:50
 7/12 anonim ***** válasza:
62%

Engem a történelmi háttér durva meghamisítása zavar nagyon, pláne ha nem véletlenül, hanem szándékos befolyásolási céllal teszik, mint például a Szulejmán sorozatban az ifjú II. Lajos királyt harminc és negyven közötti tagbaszakadt basáskodó kiélt kéjencként mutatják be, holott karcsú és szelíd fiú volt, akinek a magyar főurak között szinte semmi tekintélye nem volt.

Vagy a világháborús amerikai filmek néger harcosai, hős őrmesterei és tábornokai, miközben a múlt század közepén az USA apartheid rendszer volt, a négerek nem mehettek a fehérek csehóiba és a járműveken a peronon tolonghattak csak, még akkor is, ha az üléseken alig ültek fehérek. Kizárt dolog volt, hogy egy néger kezébe fegyvert adjanak. Nem is vittek el sokat, azok is mind konyhán dolgoztak, rakodók voltak, meg tisztek csicskái, de katonai kiképzést egyik sem kapott.

Értem én, hogy a mai filmeket a mai emberek számára készítik és kellenek néger hősök is, hogy a feketék is maguknak vallhassák az USA történelmét, de olyan az érzésem, mintha arról csinálnának filmet, hogy a négerek tartottak fehér rabszolgákat, talán lesz is majd ilyen, vagy már van is.

Nem a négerekkel van nekem bajom, csak ha egy történetet, ami valós események között játszódik, ne tegyenek valótlan környezetbe, mert ezt történelemhamisításnak érzem. Mindegy, hogy játékfilm, mert ha nem eleve mese, ami minden részletében kitalált és fantazmagória, akkor ne rugaszkodjanak el a valóságtól.

2023. máj. 8. 04:08
 8/12 anonim ***** válasza:
53%

7-nek.

A történelem meghamisítást a feketék is utálják javarészt, mint ahogy azt is hogyha egy könyv/képregény filmadaptációban a fehér karakterekből feketét csinálnak. Sőt, többen tiszteletlennek tarják ezt mert azt az üzenetet közvetíti hogy egy fekete karakter önmagában nem lehet sikeres csak ha egy ismert fehér karakter hírnevét lovagolja meg.

2023. máj. 8. 08:03
 9/12 A kérdező kommentje:

7, 8, ezt túlérzékenységnek tartom. Innen Pestről mindenképp.

Black Lives Matter, Női kvóta és Gender stb. mozgalmakkal az a baj, hogy pont felerősítik, hogy a bőrszín és nem az számít. Ráteszik a figyelmet.

Lealább annyira, mint hogy egy történelmileg rabszolgatartó társadalomban a politikusokat megvetik a rabszolgáik miatt, lásd Washingtont utólag mostanában.

Megérne egy olyan filmet vagy leginkább színházat csinálni ami ezt durván figurázza. Tudom széjjelszednék a mozgalmisták.

De mondjuk minden karaktert férfi játszana aztán kvóta miatt hirtelen felétől csak nők játszanának, vagy karakterek bőrszíne változna film közben. És még volna sok rendhagyó ötletem..

Vallás azért került le a terítékről mert az nem látszik az embereknél kívülről. És itt látszik hogy mennyire a külsőségek rabja a társadalom.

Hiszen elvárhatnánk filmeken hogy legyen protestáns és katolikus is azonos arányban, továbbá zsidóval és hinduval muszlimmal stb. Utóbbiakra van törekvés némiképp, de csak azért mert látszik az öltözetből (külsőség).

2023. máj. 8. 10:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem sokkal prózaibb gondolatok ugrottak be.

Pl. anno attól kaptam frászt, amikor a ninja harcos tökéletesen el tudott rejtőzni egy félcolos gázcső mögé, aztán amikor mégis észrevették, akkor helyból ugrott egy hármas hátraszaltót de közben azért mértani pontossággal lekaszabolt 17 fejet.

De végtelenül utáltam az amcsi "hős"-t is, akit ugyan 5-6 golyó egyszerre sziven-fejen-lábon-tüdőn....stb. talált, és minden seben spriccelt a vére, de még így is elvágtatott a szomszéd dombtetőig, és visszaszerezte a drága konföderációs zászlót.

Na de leginkább az Avatar kék lényei idegesítettek.

Az még semmi, hogy az egyiknek 6 lába van a másiknak 4 szárnya, na de amikor a hajuk végén lévő idegszálakkal rácsatlakozott a másik kék lény gondolataira, hát attól végem is lett. 🤣

2023. máj. 8. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!