Az 1987-es robotzsaru korhatárbesorolását miért vették le 18-ról 16-ra imdb-n?
Bőven nem voltam még 18 amikor láttam, aztán nem lettem tőle hülye :D :D :D
ennyi erővel egy film se legyen plussz 18 as,hisz mint mondtad emberfüggő
Az imdb-n 16-os és 18-as besorolás is szerepel Magyarország mellett. Valószínűleg azért, mert különböző időkben, különböző kiadók vagy tévécsatornák mindkét besorolással kiadták. Előfordul, hogy idővel változik egy adott mű korhatára, aminek több oka lehet, például a besorolásért felelős bizottság más kritériumok alapján vizsgálja. Illetve bizonyos magyar tévéadók más országokban vannak bejegyezve, ilyenkor lehetséges, hogy nem a hazai, hanem az ottani médiaszabályok szerint értékelik a műsorukat. A Dragon Ball Z sorozat például kapott már 18-as és 16-os karikát is az RTL-en, aztán egy évtized szünet után 12-es korhatárral vetítette a Viasat6.
De igazából bárki szerkesztheti az imdb-t, így néha hamis adatok is felkerülnek oda. Ha mondjuk most beírnám, hogy a Robotzsaru igazából 12-es korhatáros, akkor valószínűleg azt is kitennék ellenőrizetlenül.
Ezt tévesen írta valaki, mert soha sehol nem került le 16-osra a régi Robotzsaru és máig 18-as. Ki is törlöm onnan.
DBZ: először szigorú felnőtt korhatárba akarta száműzni az ORTT, hosszú bírósági ügy lett belőle, elhúzódott 2004-ig, 2002-ben megváltoztak a médiatörvények, 16+ lett. De soha nem került adásba mai 16-os és 18-as karikával. A Viasat pedig akkor a britekhez tartozott és a britek elvileg valahogyan tolerálták a francia változatot. Közben később a Viasat átkerült a spanyolokhoz, ahol bizonyos 16+ film nappallal vetíthető és ott is 16+ a DBZ. Ahogyan Luxemburgnál is 16+, a német RTL II oda tartozik, az is bajba került a sorozattal.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!