Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az 1987-es robotzsaru korhatár...

Az 1987-es robotzsaru korhatárbesorolását miért vették le 18-ról 16-ra imdb-n?

Figyelt kérdés
a 90 es total recallnak is elférne egy plussz 18
2023. ápr. 19. 19:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Általában akkor szokott előfordulni, ha az értékelő testület úgy dönt, hogy az ingerküszöb már annyira feltolódott, hogy az elavult effektek már nem érintik olyan durván a nézőt, mint a modernek.
2023. ápr. 19. 19:23
 2/9 A kérdező kommentje:
engem a dzsámpszkerek se érintenek durván,mondjuk én birka se vagyok
2023. ápr. 19. 19:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Bőven nem voltam még 18 amikor láttam, aztán nem lettem tőle hülye :D :D :D
2023. ápr. 19. 19:31
 4/9 A kérdező kommentje:

Bőven nem voltam még 18 amikor láttam, aztán nem lettem tőle hülye :D :D :D

ennyi erővel egy film se legyen plussz 18 as,hisz mint mondtad emberfüggő

2023. ápr. 19. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig a Robotzsaruban vannak olyan jelenetek, amik ma is bőven 18+-osak. Mikor az elején kivégzik Murphyt, az azért kemény, meg a savba mártózott gengszter a végén.
2023. ápr. 20. 21:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az imdb-n 16-os és 18-as besorolás is szerepel Magyarország mellett. Valószínűleg azért, mert különböző időkben, különböző kiadók vagy tévécsatornák mindkét besorolással kiadták. Előfordul, hogy idővel változik egy adott mű korhatára, aminek több oka lehet, például a besorolásért felelős bizottság más kritériumok alapján vizsgálja. Illetve bizonyos magyar tévéadók más országokban vannak bejegyezve, ilyenkor lehetséges, hogy nem a hazai, hanem az ottani médiaszabályok szerint értékelik a műsorukat. A Dragon Ball Z sorozat például kapott már 18-as és 16-os karikát is az RTL-en, aztán egy évtized szünet után 12-es korhatárral vetítette a Viasat6.

De igazából bárki szerkesztheti az imdb-t, így néha hamis adatok is felkerülnek oda. Ha mondjuk most beírnám, hogy a Robotzsaru igazából 12-es korhatáros, akkor valószínűleg azt is kitennék ellenőrizetlenül.

2023. ápr. 21. 07:45
 7/9 anonim ***** válasza:
A robotzsaru eredtije brutális a mai napig,szerintem itt forgalmazói megfontolások vannak.Megérdemelten nagy kultfilm,a +18 besorolás szűkíti a forgalmazói lehetőségeket.
2023. ápr. 22. 07:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezt tévesen írta valaki, mert soha sehol nem került le 16-osra a régi Robotzsaru és máig 18-as. Ki is törlöm onnan.

DBZ: először szigorú felnőtt korhatárba akarta száműzni az ORTT, hosszú bírósági ügy lett belőle, elhúzódott 2004-ig, 2002-ben megváltoztak a médiatörvények, 16+ lett. De soha nem került adásba mai 16-os és 18-as karikával. A Viasat pedig akkor a britekhez tartozott és a britek elvileg valahogyan tolerálták a francia változatot. Közben később a Viasat átkerült a spanyolokhoz, ahol bizonyos 16+ film nappallal vetíthető és ott is 16+ a DBZ. Ahogyan Luxemburgnál is 16+, a német RTL II oda tartozik, az is bajba került a sorozattal.

35/F

2024. márc. 21. 10:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Amúgy a DBZ esetében sokan nem emlékeznek, hogy az RTL is jócskán hibás volt. Már az alap DB-t támadta az ORTT, esti 14-es korhatárt kért be rá, az RTL magát Mindenhatónak hitte és plusz saját cenzúrával ugyanúgy délutánra tette be a DBZ-t. Plusz azt hitte a hülye RTL, hogy a bugyuta dalszöveg finomít a brutális sorozaton. Ez lett az eredménye és egy életre megbánhatta.
2024. márc. 21. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!