Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Milyen filmek dolgozzák fel a...

Milyen filmek dolgozzák fel a francia forradalom témáját? Vagy játszódnak abban a korszakban?

Figyelt kérdés

Egyedül a Nyomorultakat tudom, a regény és egyben musical, film, meg ahány feldolgozása van...

És ezzel kifújt.

Mik vannak még? Lehetőleg ami jó is...(tudom ízlése válogatja, neked mi tetszett)

2023. ápr. 19. 18:20
 1/7 TR75 ***** válasza:
100%

A francia forradalom I-II (1989)

Danton (1983)

Huhogók (1988)

2023. ápr. 19. 19:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A fekete tulipán
2023. ápr. 19. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3.

Nem történelmi film, inkább vígjáték, de abban a korban játszódik. Viszont a megértéséhez érdemes megnézni az első 2 részt is, nagyon szórakoztatóak.

2023. ápr. 19. 22:21
 4/7 anonim ***** válasza:

A tale of two cities - Dickens regényének van több filmes feldolgozása is. Talán Két város története/meséje a magyar címük.

Skarlát virág/Vörös pipernel -ebből is van több feldolgozás.

2023. ápr. 20. 21:06
 5/7 anonim ***** válasza:
A Nyomorultak nem a Nagy Francia Forradalom idején játszódik, hanem jóval utána. Az 1832-es párizsi felkelésben voltak az utcai barikádharcok. Arra gondoltál nem?
2023. ápr. 20. 21:11
 6/7 franciasrac ***** válasza:

Ez nemrég jelent meg, teljesen elképesztő, viszont nem tudom érhető-e el már magyar szinkronnal : [link]

De azt nagyon szerettem hogy a Forradalom másik, "homályosabb" oldalára fókuszál (a Vendée-i háború és a Terror)

2023. ápr. 22. 02:27
 7/7 anonim válasza:
Vörös Pimpernel...
2024. jan. 17. 18:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!